KANDINDREVET: Miljøvennlig, men dog noe treg, gressklipper fra Viking.

Viser frem verdens tregeste gressklipper

Har du god tid og er opptatt av miljøet? Da kan Vikings kaninklipper være noe for deg.

Over ser du Vikings nye kaninklipper med kaninen Kurt, som på en god dag kan spise rundt ti kvadratmeter med gress. Helt miljøvennlig er den også, men den krever at eieren har god tid - og et par gulrøtter på innerlomma - i tilfelle Kurt blir lei av gress.

Les også: Slik får du flott plen

Ikke skamklipp plenen!

Ifølge en pressemelding fra Stihl Viking er det ikke snakk om å sette den uortodokse gressklipperen i produksjon:

- Nei da, vi skal ikke serieprodusere denne kaninklipperen. Men vi lo godt da vår eminente treskjærer Oliver Vogt laget denne på eget initiativ og sendte bildene til oss, forklarer markedssjef for Viking gressklippere i Norge, Pål Virik Nilsen.

Oliver Vogt er mannen bak kaninklipperen. Ideen til fikk han da han var på besøk hos en kompis.

- Min venn har to kaniner i et bur ute i hagen. Da så jeg for meg hvordan buret kunne være med hjul, og at det kunne bli en miljøvennlig gressklipper. Derfor lagde jeg klipperen som en gave til min venn.

Oliver Vogt er ikke ukjent med trearbeid. Han jobber som tømrer til daglig og er tidligere verdensmester i treskjæring. Og han får ofte oppdrag av Stihl og Viking om å lage treskulpturer.

- Kaninklipperen var noe ganske annerledes enn det jeg vanligvis gjør, og det blir nok med den ene. Jeg har ikke planer om lage flere, ler Vogt, som skal delta i VM i treskjæring i Pinsen.

Designpris
Selv om kaninklipperen bare er et morsomt stunt, er det gode dager for gressklipperprodusenten Viking. Nylig vant de "red dot design award" for sin nye 7-serie. Viking vant også "Plus X-Award" for sin elektriske ME 235, samt "Good Design Award" for robotgressklipperen iMow.

Samtidig har Viking blitt miljøsertifisert med den internasjonale ISO 14001 standarden. Produsenten har fått sertifikatet på grunn av sitt nye miljøprogram som går ut på å minimere det økologiske fotavtrykket på alle sine fabrikker. Eksempler på dette er at man har gått over til energisparende LED-belysning, man bruker grunnvann til å kjøle ned bygninger, nye motorer i gressklipperne har mindre utslipp og flere og flere maskiner går på batteri.