Anne-Grethe Henriksen fra Miljømerking Norge, Trond Erik Skarshaug og Ingeborg Ukkelberg fra VestandsHus. Foto: VestandsHus
Anne-Grethe Henriksen fra Miljømerking Norge, Trond Erik Skarshaug og Ingeborg Ukkelberg fra VestandsHus. Foto: VestandsHus

VestlandsHus mottok grunnlisens fra Svanemerket

Under Bygg Reis Deg kunne VestlandsHus motta grunnnlisensen fra Svanemerket, noe som betyr at kjeden nå kan bygge svanemerkede hus.

Prosessen med det første svanemerkede huset er allerede i gang, og bygges av VestlandsHus-forhandleren Nordfjord Hus i Stryn.

– Vi er stolte og glade over å få grunnlisensen. Vi opplever at mange kunder ønsker å velge miljø, men syns det er utfordrende å forstå miljøinformasjon. Å ha et solid alternativ å tilby til kunder som ønsker et bærekraftig hus er en selvfølge for oss, og Svanemerket er et selskap kundene stoler på. Derfor var det viktig for oss at Svanemerket var miljømerkingen for våre hus, sier konsernsjef i VestlandsHus, Trond Erik Skarshaug, i en pressemelding.

På scenen under Bygg Reis Deg utfordret også Skarshaug regjeringen.

– Det må lønne seg for kunden å velge miljø. Slik er det ikke alltid i dag. For at det skal bli attraktivt, må kostnaden kunne forsvares. Bare se på godene som kom på plass for elbiler. Dette førte til en enorm økning i antall elektriske biler på veiene. Mye av dette er fordi det ble gitt gode økonomiske insentiver. Det samme må på plass for miljøvennlige boliger, sier Skarshaug.

Utviklingssjef i VestlandsHus, Ingeborg Ukkelberg forteller om prosessen med å kunne tilby svanemerkede boliger.

– Dette har vært en svært lærerik prosess for oss, og vi retter en stor takk til Miljømerking Norge for godt samarbeid underveis. På mange måter er det nå arbeidet egentlig begynner; å bygge svanemerkede hus krever kontroll på hus, produkt og dokumentasjon hele veien, i enda større grad enn ellers. Dette gir forutsigbare byggeprosesser, og trygghet rundt kvalitet, både for kunde og utførende part. Det gleder oss at vi nå kan tilby kunde hus med, dokumentert, bedre miljøprestasjoner, sier hun.