Nye Stiklestad skole. Illustrasjon: HUS arkitekter
Nye Stiklestad skole. Illustrasjon: HUS arkitekter

Veidekke vant slaget om skole på Stiklestad

Veidekkes datterselskap Grande Entreprenør og Verdal kommune har signert kontrakt om bygging av Nye Stiklestad skole. Oppdraget er en totalentreprise verdt drøye 200 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

Grande Entreprenør vant anbudskonkurransen om den nye skolen før sommerferien i 2023. Som følge av flere runder med klager og behandling i KOFA har det tatt lang tid å komme i gang, skriver, skriver Veidekke i en pressemelding. 

Først i februar ble det skrevet kontrakt for samspillsfasen, og deretter har representanter fra Verdal kommune, brukergrupper og Grande jobbet fram mot endelig kontrakt for bygging av skolen.

– Samspillsprosessen har medført at kommunen får en bedre skole enn det som lå i de opprinnelige skissene. Sammen har vi jobbet mye med kvalitetshevning av arealene og det blir etablert et uteområde som de fleste andre skoler vil misunne barna i Stiklestad skolekrets. Alt dette innenfor gjeldende budsjett, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør i meldingen.

Nye Stiklestad skole får et bruttoareal på cirka 4.800 kvadratmeter over to plan med beliggenhet ved den gamle planteskolen på Stiklestad. Skolen bygges med kapasitet for 250 elever fra første til syvende trinn, og den forberedes for en senere utvidelse om det blir behov for det.

– Nå blir det prosjektering og kontrahering av underentreprenører på høygir fra i morgen tidlig. Planen er å starte fysiske arbeider på tomta umiddelbart etter sommerferien med ferdig­stillelse til jul 2025, sier Hynne.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2024.