Administrerende direktør i energistyringsselskapet Eaton, Jon Helsingeng (t.v) og Digitaliseringsdirektør i Veidekke Eiendom, Mikkel Nielsen.

Veidekke satser på smarthus på Storo

Veidekke har lenge satset på smarthusteknologi, og nylig gjorde de om på allerede vedtatte planer for et av selskapets boligprosjekter i Oslo.

– Vi har høstet gode erfaringer med trådløs smarthusteknologi i andre prosjekter. Derfor stilte vi oss spørsmålet: «Hvorfor installerer vi ikke dette i leilighetene på Storo også?», sier digitaliseringsdirektør i Veidekke Eiendom, Mikkel Nielsen i en pressemelding.

Vedtatte planer ble endret for Nyegaardskvartalet, og den elektriske infrastrukturen i leilighetene ble tegnet på nytt. Tradisjonelle kablede løsninger ble erstattet med trådløs styring i boligprosjektet som skal være ferdig i utgangen av 2020.

– Smarthusteknologien er så viktig at vi ønsket å ta tilleggskostnaden for omprosjekteringen. For oss er det kritisk å levere fremtidsrettede hjem; leilighetene vi selger skal være moderne også om 5 til 10 år. Fordi vi tok grep, kan boligeierne enkelt installere smarthusteknologi i sine leiligheter. Lys styres trådløst og leilighetene er klare for smarthusoppgraderinger, sier han.

– Med trådløse multifunksjonelle brytere slipper boligeier å ta hensyn til hvor lysbrytere er plassert når leiligheten skal innredes. I sum får man en mer fremtidsrettet bolig til samme pris. Trådløs grunninstallasjon burde derfor være en «no-brainer» for alle som bygger boliger i 2019, sier Jon Helsingeng, som er administrerende direktør i energistyringsselskapet Eaton.

Nyegaardskvartalet på Storo bygges av Veidekke bygg, utvikles av Veidekke Eiendom og Spor Arkitekter. Det er elektroentreprenøren Guriby som installerer de trådløse smarthusløsningene som er produsert av Eaton.