Arkitekt: Skibnes Arkitekter AS

Veidekke bygger Nærbyen senter i Trondheim

Veidekke har fått i oppdrag å bygge Nærbyen senter med 154 leiligheter, butikker og parkeringsanlegg ved Lerkendal sentralt i Trondheim.

Oppdragsgiver er Sorgenfri Utbyggingsselskap som er eid 50/50 av Frost Holding og Veidekke Eiendom.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 308 millioner kroner ekskl. mva.

Veidekke skal bygge åtte blokker på tre til åtte etasjer med totalt 154 leiligheter fra 1-roms på 24 kvadratmeter til 3-roms på 115 kvadratmeter. I tillegg skal det bygges nær 3.000 kvadratmeter næringsarealer som skal inneholde 4-5 mindre butikker, et spisested og en Kiwi dagligvarebutikk samt et parkeringsanlegg med 200 innvendige parkeringsplasser.

- Dette blir et flott senter med kort vei til det meste og moderne og varierte leiligheter. Det blir en omfattende betongjobb under byggingen som vi gleder oss til å starte på. Alle vi som skal være med og bygge har sammen med oppdragsgiveren vært med på planleggingen helt fra starten av. Dette sikrer en god byggeprosess som igjen skal komme sluttkundene til gode, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør Trøndelag.

Ved byggestart er 50 prosent av leilighetene solgt og 70 prosent av næringslokalene utleid. Byggearbeidene starter opp i løpet av mars måned. Boligene skal stå klare til innflytting etter jul 2019, mens dagligvarebutikken skal åpne i november 2019.