Arkitekt: StudioNSW

Arkitekt: StudioNSW

Veidekke bygger Fylkets hus i Steinkjer

Veidekke og datterselskapet Grande Entreprenør har signert kontrakten med Steinkjer Fylkeshus AS om å oppføre et miljøsertifisert kontorbygg i åtte etasjer som skal huse Trøndelag fylkeskommune.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 219 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

- Vi ser fram til å starte byggingen av nye Fylkets Hus. Det bygges ikke mange rene kontor­bygg i vårt område, derfor er vi svært fornøyde med å bli valgt som entreprenør sammen med Veidekke Bygg i Trondheim som har stor erfaring med slike prosjekter. Teamet fra Grande og Veidekke sin samlede kompetanse på miljø og bærekraft vippet prosjektet i vår favør og det er vi stolte av, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør i meldingen.

Fylkets Hus får en sentral plassering rett ved jernbanestasjonen i Steinkjer. Bygget blir på 7.000 kvadratmeter over åtte etasjer pluss kjeller, og det skal miljøsertifiseres som Very Good i henhold til den nye standarden BREEAM-NOR manual v6.0. Bak selskapet Steinkjer Fylkeshus AS står Bane NOR Eiendom, Trøndelag Fylkeskommune og Utstillingsplassen Eiendom.

- Vi ser frem til å komme i gang med første byggetrinn på Steinkjer stasjon. Vi har stor tro på et godt og konstruktivt samarbeid med en kompetent entreprenør med lokalt fotfeste. Ekstra gledelig er det å kunne realisere prosjekter i den krevende tiden vi er inne i med ekstraordinær prisvekst og leveranseutfordringer, sier seksjonsleder Dag Haugdal i Bane NOR Eiendom region Midt/Nord i meldingen.

Byggearbeidene starter opp i mars med planlagt ferdigstillelse i desember 2024. Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for første kvartal 2023.