Ill. Lillestrøm Arkitekter AS

Veidekke bygger 130 boliger til på Løren i Oslo

Veidekke Entreprenør har inngått avtale om å bygge fjerde byggetrinn på bolig­prosjektet Gartnerkvartalet med Lørenvangen Utvikling AS (50-50 OBOS Nye Hjem og Veidekke Eiendom). Oppdraget er verdt 290 millioner kroner ekskl. mva.

- Salget har vært meget godt på Gartnerkvartalet. Kombinasjonen av små og store leiligheter med parkering under bakken, balkonger, takterrasser, flere typer hageparseller og ikke minst store grøntområder er noe kjøperne tydeligvis har satt pris på. Vårt mål er å bygge gode nabolag, og alt ligger til rette for det her, sier administrerende direktør Øyvind Moen i Veidekke Eiendom.

Dette fjerde byggetrinnet består av et bygg på ni og ti etasjer med totalt 130 boliger, tilhørende garasjekjeller samt garasjekjeller for neste trinn. Det tilbys 2, 3 og 4-roms leiligheter, der leilighetene i første etasje får egen hageparsell eller terrasser.

Gartnerkvartalet er videreføring av Gartnerløkka-prosjektet, og vil når det står ferdig bestå av rundt 540 boliger i syv boligblokker fordelt på flere byggetrinn. Blokkene blir plassert rundt en stor, solfylt gårdspark på nesten ti mål beplantet med busker, trær og parsellhager. De første beboerne flyttet inn sensommeren 2018. Samlet salgsverdi for alle boligene på Gartnerkvar­talet blir på rundt 2,5 milliarder kroner. Total salgsgrad for prosjektet er nå cirka 80 prosent.

Gravearbeidene for det fjerde byggetrinnet er ferdig og arbeidene med kjeller pågår nå for fullt. Ferdigstillelse av boligene er planlagt i fjerde kvartal 2020.