Thor Olaf Askjer og Kari Sandberg inviterer til frokostmøte torsdag. Foto: EBA

Utfordrer merkeordningene på klima

Hvordan selger vi miljø- og klimavennlige prosjekter, og hvordan skal vi måle og sertifisere dem? Det er tema når entreprenører og eiendomsbedrifter inviterer til fullsatt frokostmøte torsdag.

Norsk Eiendom, EBA og EBA Oslo, Akershus og Østfold står sammen bak møtet på Næringslivets Hus som nå har mer enn 90 påmeldte. Her skal både Svanemerket og BREEAM-Nor presentere sine ordninger og miljøsertifiseringer. De blir også utfordret på hvordan ordningene vil ta opp i seg kravene til fossilfrie eller utslippsfrie byggeplasser.

- Mange vil levere klimavennlig i fremtidige prosjekter. Vi ønsker å sette fokus både på hvordan vi kan selge klima og miljø, og hvordan merke- og sertifiseringsordningene kan bli verktøy for dette, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Thor Olaf Askjer.

Administrerende direktør Kari Sandberg i EBA understreker at klima og miljø blir stadig viktigere, både for utviklere, entreprenører og sluttbrukere.

- Men mange snubler i sertifiseringer, og derfor er det viktig for oss å gjøre våre medlemmers hverdag enklere med møter som dette, sier Sandberg.

De tre arrangørene gleder seg over den gode påmeldingen. I tillegg til at Svanemerket og BREEAM-Nor presenterer sine ordninger og arbeid, vil både OBOS Eiendom og Skanska Norge innlede om hva de ønsker seg. Deretter inviteres det til debatt og diskusjon. Møtet er åpent for alle, men medlemmer i arrangørenes organisasjoner prioriteres ved fulltegning.