Manchester United skal bruke store penger på å pusse opp treningsanlegget på Carrington. Foto: Rui Vieira / AP / NTB
Manchester United skal bruke store penger på å pusse opp treningsanlegget på Carrington. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

United bruker 700 millioner til å oppgradere treningsanlegget

Manchester United er blitt anklaget for å ha forsømt treningskomplekset på Carrington. Mandag starter opprustingen til en verdi av 50 millioner pund.

Det opplyser Premier League-klubben. Målet med prosjektet er å få alle områder av hovedbygget pusset opp og ha et «fotballanlegg i verdensklasse».

Arkitektfirmaet som tidligere har hatt ansvaret for å modernisere Wembley stadion, er hentet til å lede arbeidet.

Renoveringen går i gang allerede førstkommende mandag og forventes å vare ut 2024/25-sesongen. Midlertidige løsninger gjør at spillere og ansatte fortsatt kan oppholde seg på Carrington-området.

Prislappen blir tett på 700 millioner kroner. Jim Ratcliffe kjøpte tidligere i år en betydelig minoritetsandel i Manchester United, og med en sikret han og Ineos-konsernet seg kontrollen på alt det sportslige i klubben.

– Da vi gjorde en grundig gjennomgang av Carringtons treningsfasiliteter og møtte spillerne på herrelaget, var det tydelig at standardene hadde falt under det våre konkurrenter har, sier Ratcliffe.

Han har også stått i spissen for å utarbeide en plan for hvordan Uniteds stadion skal se ut i framtiden. Et nøkkelspørsmål er om Old Trafford skal pusses opp eller rives for å bygge nytt.