Sebastian Vettel vil øke oppmerksomheten rundt mangfold i naturen. Foto: Toru Hanai / AP / NTB
Sebastian Vettel vil øke oppmerksomheten rundt mangfold i naturen. Foto: Toru Hanai / AP / NTB

Tysk legende bygger insekthoteller på Formel 1-bane

Tidligere Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel har bidratt til å bygge 11 spesiallagde insekthoteller i sving to på den ikoniske Suzuka-banen i Japan.

Prosjektet, som har fått navnet «Buzzin Corner», har som mål å spre budskapet om biologisk mangfold. Insekthotellene ble avduket torsdag, få dager før årets Grand Prix-løp i Japan.

For å rette ytterligere oppmerksomhet mot initiativet er kantsteinene i sving to på Suzuka-banen malt i svart og gult – en referanse til fargene på bier. Formel 1-lagene i VM-sirkuset har hver på sin kant hjulpet til med å tilpasse sine egne insekthoteller.

– Jeg ønsker med dette prosjektet å skape bevissthet rundt viktigheten av biologisk mangfold, skriver Sebastian Vettel på Instagram onsdag.

– Bien er den perfekte ambassadøren for oss rundt dette prosjektet, og for å fremheve viktigheten av biologisk mangfold. Den symboliserer ikke bare bier, men alle de andre insektene, så vi ser på bien som vår ambassadør, legger han til.

Vettel promoterte også et insekthotell ved Formel 1-banen Red Bull Ring i Østerrike i 2021.

Tyskeren trakk seg fra Formel 1-sirkuset på slutten av fjoråret etter å ha brukt de siste årene til å snakke varmt om større bevissthet rundt miljø- og klimaspørsmål.

– Det er flott å se at han har funnet sin misjon. Det er flott å ha Seb tilbake denne helgen. Han satte seg ned og fortalte alle sjåførene om disse planene, sier Lewis Hamilton om engasjementet.

– For å være ærlig kjenner jeg ingen annen sjåfør i denne sportens historie som har vært så frittalende og vist så ekte medfølelse med kloden utenfor den lille boblen vi lever i. Det er virkelig flott at han bruker plattformen sin, legger han til.