Heidi Finstad. Foto: Ingar Sørensen
Heidi Finstad. Foto: Ingar Sørensen

Trelastsalget falt i mai – rekordpriser på tømmer

Salget av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke og øvrig hvit trelast falt med 6,17 prosent i mai i år sammenlignet med mai i 2023.

Det skriver Treindustrien i en pressemelding.

Salgsfallet er målt i volum. Akkumulert salg i volum per mai i år er samtidig ned 4,53 prosent fra samme periode i fjor, og salget av impregnert trelast målt i volum er 3,56 prosent lavere i mai i år enn i mai i 2023. Akkumulert salg av impregnert trelast målt i volum økte med 4,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Treindustrien.

Eksporten av trelast faller med tre prosent sammenlignet med mai i 2023. Eksport av sagtømmer som råvare fortsetter å øke, og stiger med 10,4 prosent i mai 2024 sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge SSB.

Sagtømmerprisene fortsetter å stige og er, ifølge pressemeldingen, på rekordhøye 760 kroner per kubikkmeter sagtømmer.

– Svikt i salget i byggenæringen og rekordpriser på tømmer som råvare som eksporteres ut av landet, er kjempeutfordring for norske byggevareprodusenter av trelast, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad i pressemeldingen.

– Dersom denne utviklingen fortsetter og blir langvarig, truer det tilgang på kortreiste byggevarer til den norske byggenæringen, avslutter Finstad.