Tord Lien kan gå til en toppjobb i NHO når han trer ut av regjeringen. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Tord Lien kan bli regiondirektør i NHO

Når Tord Lien (Frp) går av som olje- og energiminister, skal han være høyaktuell som regiondirektør for NHO i Trøndelag, ifølge Adresseavisen.

Avisen får bekreftet at Lien går av som statsråd tirsdag. Det forklares delvis med familiemessige forhold og delvis med den mulige toppjobben i NHO Trøndelag. Han skal ikke tilbake til kommunikasjonsjobben han hadde i Trønderenergi før han ble kalt til kongens bord.

Når Lien forsvinner ut, reduseres trønderandelen i regjeringen fra dagens fire til tre: Per Sandberg, (Frp), Linda Hofstad Helleland (H) og Børge Brende (H). Det er en utvikling Rita Ottervik (Ap) setter lite pris på.

– Det betyr en ytterligere svekkelse av Trøndelag til fordel for Vestlandet. Det er ikke en positiv nyhet med tanke på viktige beslutninger for oss det kommende året, sier trondheimsordføreren. Hun trekker fram lokalisering av fornybarfondet, toppindustrisenteret og rammene for campusutbyggingen ved NTNU.

Ottervik får følge av medtrønder og tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

– Ut fra et trøndersk perspektiv er dette et tap. Trøndelag mister en stemme rundt kongens bord. Min erfaring er at person er viktig. Og geografi, sier han.