Haucon-lærling Maja Kristine Indset er en av de nesten 100 som konkurrerer i Byggmakkers kåring av byggenæringens beste lærlinger. Foto: Byggmakker
Haucon-lærling Maja Kristine Indset er en av de nesten 100 som konkurrerer i Byggmakkers kåring av byggenæringens beste lærlinger. Foto: Byggmakker

Ti kvinner nominert i Byggmakkers kåring av bransjens beste lærlinger

For niende året på rad kårer Byggmakker årets lærling i byggfaget i hver region i Norge. Nesten 100 er nominert totalt, og rekordmange av de nominerte er kvinner.

Det skriver Byggmakker i en pressemelding denne uken.

Nesten 100 navn er meldt inn til årets konkurranse, sammenlignet med 60 i 2022, skriver Byggmakker. Under nominasjonsprosessen i fjor var det kun én kvinnelig lærling, men i år har det kommet inn nominasjoner på hele ti kvinner innenfor byggfaget.

– Denne mangedoblingen er noe vi er ekstra stolte av. Vi støtter praktiske fag, og vi ønsker å øke kvinneandelen i byggebransjen, sier Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge, som eier Byggmakker og Onninen.

Konkurransen foregår ved at lærlinger blir nominert av sine arbeidsgivere gjennom en nominasjonsfase, før lærlingene blir fulgt og observert på arbeidsplassen av fagpersonell over en periode. Til slutt kåres en vinner i hver region, som får verktøy til en verdi av 10.000 kroner hver.

– Vi arrangerer denne konkurransen fordi rekruttering og utdanning er viktig for utviklingen av byggebransjen. Vi er stolte av å samarbeide med Byggmesterforbundet, skoler, opplæringskontorer og kunder i vår satsning på lærlingene, sier Marianne Bostrøm, markedsdirektør i Byggmakker.

Vinnerne kåres i september.