Norconsult-selskapet Technogarden kjøper Ildne AS og styrker seg med dette i Bergen.

Technogarden kjøper Ildne AS

Technogarden har med virkning fra 1. januar 2019 kjøpt konsulentselskapet Ildne AS. Virksomheten fortsetter fra samme dato som en integrert del av Technogarden - under navnet Technogarden Ildne AS.

I en tid som de siste årene har vært preget av noe usikkerhet, spesielt i deler av markedet på Vestlandet, gjør Technogarden nå en offensiv satsing i Bergen.

- Oppkjøpet av Ildne er en del av vår strategiske ekspansjon for å bli et ledende nordisk selskap, og samtidig styrkes selskapets posisjon på Vestlandet. Etter oppkjøpet av Ildne vil Technogarden ha en forventet omsetning i 2019 på cirka 520 millioner kroner og nær 500 ansatte, sier administrerende direktør Erik Devold Eidsvig i Technogarden i en pressemelding.

Ildne vil sammen med Technogardens eksisterende kontor i Stavanger og Bergen utgjøre et betydelig konsulentmiljø, som vil bidra med dyktige ingeniørressurser til kunder innenfor olje/gass- og landbasert virksomhet på hele Vestlandet.

- Technogarden har i dag rammeavtaler og sterke forretningsmessige relasjoner med en rekke store kunder, og oppkjøpet av Ildne vil i betydelig grad styrke vår leveranseevne til disse kundene, sier Frode Ravndal Evensen, direktør for selskapets Consultingvirksomhet.

- Vi er imponert over den markedsposisjonen Ildne har tatt i Bergensområdet på relativt kort tid, og vi vet vi har kjøpt et selskap som består av meget dyktige og engasjerte medarbeidere. Ikke minst har de en forretningskultur som preges av profesjonalitet og integritet, noe vi i Technogarden er veldig opptatt av, sier Ravndal Evensen.

- For oss i Ildne var det strategisk viktig å bli en del av en profesjonell og stor aktør i bransjen, noe som gir oss tilgang til et betydelig kundenettverk og spennende konsulent- og rekrutteringsoppdrag, sier daglig leder i Ildne, Aslak Leikvoll Gundersen. Vi anser Technogarden å være det mest attraktive selskapet i vår bransje og når de nå ønsker å innlemme oss i konsernet, viser det at selskapet satser hardt også på Vestlandet. Sammen har vi store ambisjoner for fremtiden, avslutter Leikvoll Gundersen

Technogarden er et datterselskap av Norconsult.