MILLIONGAVE: – Det er sjelden vi mottar så stor pengegaver, og bidraget skal brukes til forskning på barnekreft, sa daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen da hun mottok gavesjekken fra kjededirektør Trond Lie i Systemhus. Foto: Svanhild Blakstad

Systemhus syklet inn 1,5 millioner kroner til Barnekreftforeningen

I august tilbakela 37 deltakere fra Systemhus 1300 km fra Oslo til Paris på sykkelsetet. Torsdag kunne kjededirektør Trond Lie overrekke en sjekk på 1,5 millioner kroner til Barnekreftforeningen på Bygg Reis Deg.

– Vi er helt stumme og ydmyke over den innsatsen dere har gjort. 1,5 million kroner er en helt vanvittig stor sum, og jeg vil rette en stor takk til syklistene, ledelsen og til sponsorene. Disse pengene kommer veldig godt med i vårt videre arbeid, sa daglig leder Trine Nicolaysen i Barnekreftforeningen da hun mottok gavesjekken under en markering på Bygg Reis Deg.

Som hovedsponsor for Team Rynkeby har Systemhus bidratt til Barnekreftforeningen i en årrekke. Nå ønsket de å ta dette engasjementet videre ved å stille eget lag som skulle sykle fra Oslo til Paris i perioden 2-10 august.

Totalt med støtteapparat var det 51 personer som tok turen til den franske hovedstaden. Selve laget besto av 37 syklister fra Systemhus-organisasjonen fra store deler av landet.

To av dem som syklet var Henning G. Nilsen og Kim Straume fra Straume Mesterbygg, Byggemesterforetaket fra Straume utenfor Bergen stilte med hele ti deltakere.

– Det var vanvittig kult å være med på. En skikkelig once in a lifetime-opplevelse som i tillegg støttet en knallgod sak, sier Kim Straume.

Kollega Henning G. Nilsen sier seg enig:

– Ingen av oss hadde noen særlig sykkelerfaring, i hvert fall ikke på landevei. Vi hadde bestemt oss for å klare det, så å gi seg var ikke noe tema, sier han.

Med dagsetapper på inntil 170 km var det lange strekk som skulle unnagjøres på turen sørover.

SYKLET FRA OSLO TIL PARIS: Stein Borgen i Weber, Kim Straume og Henning Grøtte Nilsen - begge fra Straume Mesterbygg - var med på Systemhus-laget som syklet fra Oslo til Paris til inntekt for Barnekreftforeningen. Foto: Svanhild Blakstad

Stein Borgen fra Weber Leca er har syklet utallige Birken-løp og tusenvis av kilometer på landevei. Han var også en del av Systemhus-laget og er imponert over moralen og laginnsatsen:

– Vi har vært på en tur som vi aldri kommer til å glemme. Hele opplevelsen var unik, og det mellommenneskelige mellom oss som var med vil alltid komme til å stå sterkt. At vi nådde et så rått resultatat som 1,5 mill er enormt morsomt, sier han.

– Jeg har aldri opplevd maken til interesse underveis og i ettertid fra bransjekolleger og venner på facebook. Selv den beste Birken-tiden kan ikke måle seg med engasjementet rundt dette, legger han til.

Under overrekkelsen var det folksomt på standen til Systemhus. Store deler av sykkellaget var tilstede, og det var mange hyggelige gjensyn og klemmer som ble utvekslet i mylderet av folk som ville overvære markeringen.

- Vi er utrolig takknemlig for dette viktige bidraget som støtter vårt arbeid, sier daglig leder Trine Nicolaysen i Barnekreftforeningen. Aud Østli (t.v) fra forhandlersiden i Systemhus og teknisk sjef Elisabeth Jelstad var begge med på laget som syklet til Paris. Foto: Svanhild Blakstad

Det var en stolt kjededirektør Trond Lie som kunne konstatere at beløpet på gavesjekken var en halv million kroner høyere enn det som var målet.

– Som organisasjon ønsker vi å gi noe tilbake til samfunnet, og som Norges største huskjede ønsker vi å sette spor etter oss. Dette skaper en stolthet innad ved at vi kan gjøre noe som er større enn oss selv. Det handler ikke bare om å selge plank og spiker og bygge hus, men at vi faktisk kan være med og gjøre en forskjell, sier Lie til Byggeindustrien.

Han forteller at det er mange sykkelinteresserte folk i kjeden og i bransjen forøvrig, og at sykkelløpet til Paris har generert mange lokale engasjement for å samle inn enda mer penger.

– Det har vært arrangert alt fra barnesykkelløp i Målselv til pengeinnsamling på bedehuset på Finnøya. Det har vært en stor mobilisering, og dette viser at noen ganske få kan få til mye ved at vår donasjon faktisk kan bidra til å redde liv, sier Lie.

Barnekreftforeningens leder sier til Byggeindustrien at det er ytterst sjelden at de mottar så store pengegaver.

– Vi kommer til å bruke gaven på forskning, og det er et område vi kommer til å satse mye mer på fremover. Det forskes for lite i Norge i forhold våre naboland Sverige og Danmark, og dette er et utrolig viktig bidrag, sier Tonje Nicolaysen.

– Jeg vil også understreke at det er viktig å ha ambassadører og ildsjeler. De ansatte i Systemhus viser et stort engasjement og snakker om Barnekreftforeningen til sine kunder og sine familier. Det er hyggelig å se at de også er blitt så sammensveiset gjennom dette prosjektet, avslutter hun.

LAGSEIER: En rekke av lagdeltakerne var tilstede da gavesjekken på 1,5 millioner kroner ble overrakt fra Systemhus til Barnekreftforeningen under en tilstelning på Bygg Reis Deg torsdag. Foto: Svanhild Blakstad