<p>Stadig flere kvinner viser interesse for ”gjør-det-selv-prosjekter”, som her fra Bauhaus' nylige arrangement hvor det var fokus på vedlikehold, hage og utendørsbeplanting.<br></p>Stadig flere kvinner viser interesse for gjør det selv-prosjekter i hagen.Stadig flere kvinner viser interesse for gjør det selv-prosjekter i hagen.Stadig flere kvinner viser interesse for gjør det selv-prosjekter i hagen.Stadig flere kvinner viser interesse for gjør det selv-prosjekter i hagen.

Stor interesse for «gjør det selv»-prosjekter i hagen

Kvinner vil være selvhjulpne og bygge drivhus, legge belegningsstein og fikse hagen selv.

Dette ifølge en pressemelding fra Bauhaus. Like før påske deltok rundt 80 damer på Womens Night i regi av den tyske varehuskjeden.

Selskapet melder at stadig flere kvinner viser interesse for gjør det selv-prosjekter. I varehusene på Vestby og Liertoppen fikk deltakerne over to kvelder inspirasjon og ideer fra ledende produsenter innenfor hagearbeid som innendørs og utendørs beplantning, legging av belegningsstein, rengjøring av terrassen, beskjæring av busker og blomster samt hvordan best opprettholde en fin plen.

Kveldene var lagt opp med ulike workshops, hvor deltakerne fikk innføring i hvordan legge belegningsstein, hvilken type gjødsel og plenrens man skal bruke, hvordan best fjerne mose fra plenen og hva som dreper løvetann. I tillegg ble det demonstrert hvilke rengjøringsutstyr som passer best til rengjøring av både hus, terrasse og entre.

Vil bygge drivhus
– Vi opplever at disse arrangementene blir stadig mer populære. Det gjelder ikke bare tradisjonelle hageprosjekter som planting og beskjæring, men også hvordan bygge drivhus samt andre områder som maling, muring og legging av belegningsstein, sier varehussjef Ragnhild Pettersen i Bauhaus på Liertoppen.

Hun forteller at venninnegjenger er spesielt raske til å melde seg på, men også grupper av kolleger og familie bruker denne kvelden for å få litt ekstra inspirasjon.

Bauhaus la opp til en kveld med mange nyttige tips som skal inspirere til gode løsninger både i hagen og i hjemmet. Det er andre gang varehuskjeden setter ekstra fokus på damene, og dette har vist seg å være en stor suksess.

–Responsen har vært svært positiv, og det er ikke uvanlig at dette arrangementet blir raskt fullbooket. Det er grunnen til at vi ønsker å tilby en egen kveld for damene, forteller Ragnhild Pettersen.

Tema for kvelden var først og fremst relatert til hvordan man skal klargjøre hage, terrasse og entre. Stadig flere nordmenn bruker mer tid og penger på hagen, og dette er et felles prosjekt for familie og par. Dessuten er det mange som opplever det som ekstra motiverende å diskutere dette med venninner på en slik aften.

– I tillegg til gode tips og råd får også mange en trygghet på at det er mulig å gjennomføre ønskede planer uten at det nødvendigvis vil kreve for mye, sier Bjørn Erik Carlsen i Bauhaus i Vestby.