Sverre Molvik. Foto: Selvaag Bolig
Sverre Molvik. Foto: Selvaag Bolig

Sterk start på 2021 for Selvaag Bolig

Selvaag Bolig overleverte 124 boliger i første kvartal og EBITDA-marginen justert for finanskostnader endte på 23 prosent.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 1.349 boliger for 6.627 millioner kroner under bygging, skriver Selvaag Bolig i en pressemelding.
– Salget i første kvartal var rekordgodt, og det har bidratt til at vi har igangsatt bygging av flere boliger enn vi har ferdigstilt. Vi hadde også gode marginer på boligene som ble overlevert i kvartalet. Vi forventer et godt og stabilt marked fremover og vi er posisjonert med gode produkter og unike boligkonsepter på de rette stedene, sier administrerende direktør Sverre Molvik i meldingen.
Resultatene er ikke direkte sammenlignbare med samme periode i fjor ettersom salget av store deler av Selvaag Boligs tomtebank til Urban Property ble gjennomført i første kvartal 2020, melder selskapet.

Urban Property-transaksjonen i 2020 hadde en engangseffekt på selskapets resultat før skatt på 1.029 millioner kroner, mens øvrig resultat før skatt var 108 millioner kroner. Samme tall i årets første kvartal var 111 millioner kroner.