Illustrasjon: Stav
Illustrasjon: Stav

Stav og Drag slår seg sammen

Stav Arkitekter og Drag Arkitektur og Byggteknikk er enige om å slå seg sammen.

Stav Arkitekter i Stavanger ble etablert i 1996 har 16 ansatte. De siste 13 årene har de opplevd betydelig vekst. I sin strategi har de nedfelt at de skal satse på nye markedsområder, både geografisk og typer prosjekter.

Drag Arkitektur og Byggteknikk har hovedkontor i Byremo, med avdelinger i både Lyngdal og Kristiansand. De har også 16 ansatte, og sin faglige tyngde innen ingeniørfag. Selskapene kjenner hverandre godt fra før, og har samarbeidet på prosjekter innenfor offentlige bygg, næringsbygg og industri, skriver de i en pressemelding.

– Vi ser dette som en unik mulighet til å utvide vår kompetanse innen arkitektur og planlegging. Ved å bli en del av Stav, vil vi kunne tilby bredere og bedre tjenester til våre eksisterende kunder og samtidig tiltrekke nye kunder med vår styrkede kompetanse, sier Stein Åge Fuglestveit i Drag i meldingen.

– For Stav er det veldig viktig å ha en lokal forankring, og at vi er til stede der kundene og samarbeidspartnerne våre er, sier Henning Bøe, daglig leder i Stav i samme melding.

Som en del av samarbeidet vil Drag skifte navn og grafisk profil til Stav for å signalisere en enhetlig tilnærming og en sterkere posisjon i markedet.

I meldingen forteller de at samarbeidet har blitt initiert av Birkeland Bruk, som har vært inne på eiersiden i Drag siden 2019. Et ønske om å bygge opp både teknisk ekspertise og kreativitet, på tvers av arkitekter og ingeniører, har ligget bak.

– Dette er en vinn-vinn situasjon. Ingeniører kommer tidlig nok inn i prosjekter, arkitektene får utfolde sin kreativitet og vi passer inn i det geografiske dekningsområdet for Birkeland Bruk, sier konsernsjef Arnt-Helge Sandvik i meldingen.