Høgskolen i Østfolds avdeling på Remmen i Halden har fått 3000 kvadratmeter solcellepanel. Foto: Statsbygg
Høgskolen i Østfolds avdeling på Remmen i Halden har fått 3000 kvadratmeter solcellepanel. Foto: Statsbygg

Statsbygg kler Halden-tak med solceller

Høgskolen i Østfold, Halden fengsel og kontrollstasjonen ved Svinesund har nå samlet fått over 6000 kvadratmeter solceller på taket.

Til sammen produserer solcellepanelene strøm tilsvarende forbruket til 70 eneboliger, skriver Statsbygg i en pressemelding.

– Dette er tre prosjekter som både kommer klimaet og de som bruker bygningene til gode. Det er en vinn-vinn-situasjon, som gjør solceller til et av satsingsområdene våre, sier direktør Jarle Kvalvik for drift og vedlikehold i Statsbygg i meldingen.

Statsbygg forteller at de tre solcelleanleggene har en samlet kostnad på 13 millioner kroner. Arbeidet med monteringen startet i februar, og ble avsluttet i september.

Solcellene i Halden fengsel gjør fengselet til det første i Norge med solceller. Her er det installert 2500 kvadratmeter med solcellepanel. Høgskolen i Østfold har fått 3000 kvadratmeter solceller på taket, mens kontrollstasjonen på Svinesund har fått 750 kvadratmeter.

– I Statsbygg har vi kartlagt alle de 2.300 bygningene våre med tanke på energiproduksjon på tak. Omtrent 250.000 kvadratmeter egner seg godt til solceller. Nå gleder vi oss til å jobbe videre med nye gode prosjekter, sier Kvalvik.