Foto: Stark Group
Foto: Stark Group

Stark Group kjøper Saint-Gobain Building Distribution i Storbritannia

Stark Group A/S har nå signert en avtale om å kjøpe Saint-Gobain Building Distribution Ltd, som driver mer enn 600 filialer og distribusjonssentre i Storbritannia.

Transaksjonen omfatter blant annet byggevarehandelen Jewson, merkevarer som Gibbs & Dandy og JP Corry i Nord-Irland, spesialistmerkene Jewson Civils Frazer og Minster, samt International Timber.

I Norge er Stark Group mest kjent som eier av Neumann Bygg.

– Den oppkjøpte virksomheten forventes å generere en nettoomsetning på rundt 2,3 milliarder GBP (2,7 milliarder EUR) i 2022, noe som tar Stark Groups totale proforma årlige nettoomsetning til rundt 9 milliarder EUR. Stark Group har doblet nettoomsetningen gjennom organisk vekst og oppkjøp siden 2019 da konsernet kjøpte Saint-Gobains tyske distribusjonsvirksomhet. På det tidspunktet doblet selskapet nesten også størrelse, fra 2,3 milliarder euro til 4,1 milliarder euro, skriver konsernet i en pressemelding.

– Oppkjøpet av Saint-Gobain Building Distribution Ltd er basert på en virksomhetsverdi på GBP 740 millioner (EUR 850 millioner) og er Stark Groups største oppkjøp til dags dato, heter det videre i meldingen.

– Vi har en strategi som med suksess fokuserer på profesjonelle håndverkere og renoverings- og vedlikeholdsmarkedet, som dette oppkjøpet passer veldig godt inn i. I 2019 kjøpte vi Saint-Gobains tyske distribusjonsvirksomhet, og det er mange likheter i dette oppkjøpet. Vi vil gjøre vårt ytterste for å utvikle, vokse og investere i selskapet slik at det er det profesjonelle håndverkernes foretrukne valg, sier konsernsjef Søren P. Olesen i meldingen.