En markise kan gjøre utekveldene lunere.

Slik får du lun uteplass

La ikke regn eller kjølige høstkvelder stoppe deg fra et hyggelig terrasseliv.

Er det noe nordmenn vet å sette pris på, er det å nyte sommermånedene så lenge temperaturen tillater det. For å skape det ekstra uterommet, kan du i dag velge i både fargerike, moderne og praktiske markiseløsninger for skjerming.

Med en terrassemarkise, infrarød varmeovn og moderne utelys kan du skape et tørt og behagelig innemiljø ute på din egen terrasse uansett vær eller temperatur, ifølge en pressemelding fra Markisemannen.

- For å forlenge sene sommerkvelder kan du la markisen stå ute hele tiden. Det nye er å montere en nedsenkbar frontkappe med screenduk som forankres med vindsikring til rekkverk eller gulv på terrassen. I tillegg kan man montere spottere med dimmere og varmovner som skaper et trivelig utemiljø selv etter solen har gått ned, sier Egil Aamodt, daglig leder hos Lunex/Markisemannen.

Fire smarte tips til en lunere uteplass
- Nedsenkbar frontkappe med screenduk : Festes til gelender, gulv eller til justerbare vindsikrigsstag. Hindrer innsyn og lav sol, tar av for vind og gjør uteplassen lun. Screenduken finnes i ulike farger
- Lyslist med feste for vegg eller tak for å lyse opp uteplassen. Lyset kan justeres trinnløst
- Forleng utekveldene med flere timer ved hjelp av varmelampe.
- Sidevegger skaper le for vind og hindrer innsyn, finnes i ulike farger

Tåler regn og lett vind
Mange våte og kjølige dager har ofte satt en effektiv stopper for terrasseliv med grilling og utendørs hygge. Flere duker er spesielt utviklet for å tåle det nordiske klima, uansett om det er vind, regn eller sol. Ved å montere justerbare vindsikringsstag hindrer man markisen i å vippe ved lett vind, og sørger for at markisen blir enda mer stabil.

Vedlikehold
Med enkelt vedlikehold beholder produktet sin farge og form i mange år. Du kan vaske produktene med en myk børste, lunket vann og oppvaskmiddel som for eksempel Zalo.