Arkitekturen til The Whale, utformet av danske Dorthe Mandrup har allerede vakt oppsikt over hele verden. Storsatsingen har fyldig omtale i Lonely Planet, Forbes, Daily Mail og The Mirror. Illustrasjon: MIR, Bergen.En spekkhoggerfamilie bryter havoverflaten i denne utstillingen. llustrasjon: MIR, Bergen.lllustrasjon: MIR, Bergen.Illustrasjon: MIR, Bergen.Arkitekturen til The Whale, utformet av danske Dorthe Mandrup har allerede vakt oppsikt over hele verden. Storsatsingen har fyldig omtale i Lonely Planet, Forbes, Daily Mail og The Mirror. Illustrasjon: MIR, Bergen.Arkitekturen til The Whale, utformet av danske Dorthe Mandrup har allerede vakt oppsikt over hele verden. Storsatsingen har fyldig omtale i Lonely Planet, Forbes, Daily Mail og The Mirror. Illustrasjon: MIR, Bergen.

Slik blir The Whale i Andøy på innsiden

De første interiørskissene for museet The Whale på Andenes i Andøy er lansert, og det spektakulære bygget har åpenbart også gode kvaliteter på innsiden.

Det kommer frem i en pressemelding fra The Whale fredag.

– The Whale vil garantert skape stor oppmerksomhet, både nasjonalt og internasjonalt, og dermed bidra til å sette Andøya enda mer på kartet som en destinasjon som er verdt å besøke. Det vil dermed bidra til enda mer turisme til Andøya og Vesterålen, og på den måten skape flere arbeidsplasser og bidra til økonomisk vekst i Andøy kommune. Dessuten gjøre andværingene enda mer stolte enn vi allerede er av hjemplassen vår, sier Kristian Adolfsen, en av eierne av prosjektet.

– The Whale skal ikke bli et tradisjonelt naturhistorisk museum, et konvensjonelt kunstmuseum eller et tradisjonelt opplevelsessenter. Det skal heller ikke være en forskningsinstitusjon eller et kunnskapssenter, men det skal kombinere det beste fra denne type arenaer og skape noe helt nytt, supplerer daglig leder i The Whale AS, Børre Berglund, i pressemeldingen.