Slik vil nye KFUM arena bli sett fra øst. Illustrason: HRPSlik vil nye KFUM arena bli sett fra vest. Illustrason: HRPKFUM-styremedlem Bjørnar Fahre (fra venstre), Henrik Larsen i HRP, og daglig leder i KFUM Kameratene Thor Erik Stenberg planlegger med å begynne bygging av ny arena høsten 2019. Foto: HRP

Slik blir nye KFUM arena i Oslo

De siste detaljene for KFUM arena i Oslo er på plass, og endelige planforslag kan nå sendes til endelig vedtak.

Det skriver HR Prosjekt (HRP) i en pressemelding torsdag.

Omtrent to år etter at bystyret i Oslo sa ja til utbyggingen rundt KFUMs anlegg sydvest på Ekebergsletta har detaljregulering vært på høring, og justert planforslag er klart.

– Samspillfasen er godt i gang, og det er høyt fokus på miljø- og energiriktige løsninger i et livssyklusperspektiv, sier prosjektleder fra HRP, Henrik Larsen, i pressemeldingen.

Den nye KFUM familiearena skal ligge i nordenden av dagens KFUM-anlegg. Når utbyggingen er ferdig, vil klubben, som kvalifiserte seg til spill i OBOS-ligaen sist helg, få mer enn bare en ny kunstgressbane. Det nye idrettsanlegget er på omtrent 16.000 kvadratmeter, og inneholder badeanlegg, barnehage, treningssenter, basishall, kontorer, konferansesaler, helsehus og Bymiljøetatens driftsstasjon, i tillegg til stadion fasiliteter, fotballbaner og infrastruktur på omtrent 30.000 kvadratmeter.

Prosjektgruppen for den nye arenaen Oslo øst håper på endelig reguleringsvedtak vinteren 2019. Da vil det være klart for byggestart høsten etter, heter det i pressemeldingen.