Produktsjef Winfried Schaal i Moelven Wood Prosjekt demonstrer den nye oljebeisen som skal gi en mer stabil gråpatina på fasader og terrasser. Foto: Svanhild Blakstad

Slår et slag for mindre vedlikehold og mer patina

Moelven er en av utstillerne på Hagemessen som har stort fokus på terrasse- og fasadeprodukter.

Under Hagemessen lanseres en helt ny oljebeis som skal sørge for jevn grå patina på treslag som i utgangspunktet er vedlikeholdsfrie.

- Den naturlige gråning som oppstår på grunn av sollys og miljøpåvirkning er ofte ujevn, og gjør at treverket får ulikt utseende. Spesielt gjør dette seg gjeldende på nord-/østsiden  og under takutstikk og himlinger, sier produktsjef Winfried Schaal i Moeleven Wood Prosjekt.

I samarbeid med Osmo lanserer Moelven nå en ny overflatebehandling som skal bøte på dette.

- Med førpatinering oppnås en gråpatina på overflaten fra første dag. Oljen skal påføres kun med ett tynt strøk og vil forsinke gråningen noen år og resultere i en mer stabil patina over tid. Etterhvert vil dette resultere i en naturlig gråning over hele fasaden, sier Schaal.

Han opplyser at kundene er svært opptatt av vedlikeholdsvennlige produkter, og at det er stor etterspørsel etter produkter i høyere prisklasser.

- Det er slutt på at folk kun kjøper rimelige trykkimpregnerte terrassebord. De siste par årene ser vi en sterk etterspørsel etter terrasse- og fasadeprodukter i prisklassen 500 - 1000 kroner pr kvadratmeter, avslutter Schaal.