Foto: Skanska

Skanska investerer i eiendom på Økern

Skanska Commercial Development Norway (Skanska CDN) har kjøpt eiendommen Østre Aker vei 25-27 beliggende på Økern i Oslo.

Østre Aker vei 25-27, opprinnelig en kjettingfabrikk og siden bilforretning, har vært i Gustav Thrane Steens eie siden 1960-tallet. De siste elleve årene har eiendommen stått ubrukt.

– Vi ser nå frem til å jobbe med videreutvikling av eiendommen. Kjøpet er helt i tråd med vår strategi om å utvikle bærekraftige og attraktive kontorbygg på knutepunkt, sier administrerende direktør i Skanska CDN, Vidar Stokkeland, i en pressemelding.

Eiendommen har et tomteareal på cirka 4.400 kvadratmeter og ligger på Økern i nærhet til t-bane og buss.

– Reguleringsarbeidet er i gang og vi har ambisjoner om å utvikle et miljøsmart, fleksibelt og fremtidsrettet kontorbygg med funksjoner som bidrar positivt til fremtidens Økern sentrum. Dette er et svært spennende område i stor utvikling. Vi er allerede godt kjent her og har stor tro på både prosjektet og beliggenheten tett på et kollektivt knutepunkt, sier Stokkeland videre.

Fra før har Skanska CDN cirka 30.000 kvadratmeter under utvikling på Helsfyr og Skøyen, samt prosjektet Parallell på Løren under produksjon.