Brynjar Finstad, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken og Tove Borchgrevink, landssjef i BoKlok Norge. Foto: BoKlok
Brynjar Finstad, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken og Tove Borchgrevink, landssjef i BoKlok Norge. Foto: BoKlok

Skanska Husfabrikken og BoKlok inngår samarbeid

BoKlok har inngått kontrakt med Skanska Husfabrikken som totalleverandør for husmoduler på alle fremtidige boligprosjekt.

– Avtalen med Skanska Husfabrikken er et skritt i riktig retning for å nå klimaambisjonen vår, og er en stor satsing for begge parter. Vi er veldig glade for å ha inngått dette samarbeidet med Skanska Husfabrikken, og den første leveransen av husmoduler som kom på plass nå i slutten av september viser at dette var en god avgjørelse for BoKlok. Dette er moduler av høy kvalitet, og sikrer boligkjøperne våre svært gode og prisgunstige hjem, sier en fornøyd leder av BoKlok i Norge, Tove Borchgrevink, i en pressemelding.

– Samarbeidet med Skanska Husfabrikken sikrer kvalitet i alle ledd. Dette har de spesialkompetanse på, og de har levert moduler til private og offentlige byggeprosjekter i mange år. Det kontrollerte miljøet i fabrikken beskytter modulene mot fuktighet, vær og vind. For oss som boligutvikler er det også en trygghet i at Husfabrikken er en del av Skanska, slik BoKlok er. Det blir et såkalt «OneSkanska-prosjekt», sier Borchgrevink.

– Vi liker samfunnsoppdraget til BoKlok, å oppfylle boligdrømmen for vanlige folk. Samtidig er en direkte konsekvens av å bruke en norsk produsent, et lavere klimagassutslipp. Modulene produseres på Husfabrikkens fabrikk på Steinkjer, og fraktes den korte veien ned til Østlandet. De er altså ikke bare bærekraftig bygget, de er også kortreist forteller Brynjar Finstad, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken i meldingen.

I slutten av september kom de første husmodulene på plass, og de første boligprosjektene står klare for innflytting våren 2023, BoKlok Åsmoen med 26 rekkehus og BoKlok Engelsrudhagen på Nannestad med 16 rekkehus.