Ill. AT Plan & Arkitektur

Skanska bygger studentboliger for 316 millioner på Svalbard

Skanska Husfabrikken skal bygge studentboliger for Norges arktiske studentsamskipnad på Svalbard.

Det skriver Skanska i en pressemelding fredag.

Kontrakten er på 316 millioner kroner, og er dermed den største kontrakten som Husfabrikken har inngått, heter det i pressemeldingen.

– Vi er glade for at samskipnaden valgte Skanska. Vår erfaring fra gjennomføring av boligprosjektet i Gruvedalen har vært viktig for å vinne denne kontrakten, sier Terje Mjøen administrerende direktør i Husfabrikken.

Prosjektet består av to relativt like blokker som skal bygges på Elvesletta utenfor Longyearbyen. Til sammen skal det produseres 403 moduler, som skal fraktes med båt fra Husfabrikken i Steinkjer til Svalbard.

– Vi gjorde noen verdifulle erfaringer i forbindelse med prosjektet i Gruvedalen som kommer godt med når vi nå skal planlegge logistikken i dette prosjektet. Forrige gang brukte vi i snitt 3,8 dager per modul fra oppstart produksjon i Husfabrikken til den var på plass på Svalbard, sier Mjøen.

Norges arktiske studentsamskipnad skal kunne huse 280 studenter når alle enheter i studentboligene er tatt i bruk. Til sammen blir prosjektet på omtrent 9.000 kvadratmeter. Det er planlagt oppstart i mars 2020, og beregnet ferdigstillelse er sommeren 2021.

– Vi har stor tro på at Skanska er den rette partneren for oss, at de har rett kompetanse og erfaring for å ta et så stort prosjekt i Longyearbyen. Kontrakten på bygging av Elvesletta studentboliger er den største enkeltkontrakten Samskipnaden har inngått, sier administrerende direktør Hans Petter Kvaal i Samskipnaden.