Ramirent-selger Lars Marceliussen (bak) informerer en kunde på byggeplassen til det nye fylkeshuset i Bergen om hvordan den nye løsningen til Ramirent fungerer. Foto: Ramirent
Ramirent-selger Lars Marceliussen (bak) informerer en kunde på byggeplassen til det nye fylkeshuset i Bergen om hvordan den nye løsningen til Ramirent fungerer. Foto: Ramirent

Skal teste ut digitalt utleiesenter på byggeplassen

Ramirent tester nå ut en ny app og et utleiesystem som innebærer at det etableres det de kaller et digitalt utleiesenter på selve byggeplassen.

– Pilotprosjektet til Ramirent er rettet mot byggeplasser med behov for utleieutstyr av en viss størrelse og omfang, og det hele testes nå ut for første gang av LAB Entreprenør på anleggsområdet til det nye Fylkeshuset i Bergen sentrum. Løsningen dreier seg om at man samler utleiemaskiner på en fast plass på byggeplassen der Ramirent på forhånd har undersøkt hvilke type utstyr som vil være mest etterspurt i anleggsperioden både blant hovedentreprenør, større og mindre underleverandører samt aktuelle håndverkere. Kundene får dermed tilgang til en skreddersydd maskinpark på selve byggeplassen, skriver selskapet i en pressemelding.

Direktør for CC Rental i Ramirent, Lars Magne Zahl. Foto: Ramirent
Direktør for CC Rental i Ramirent, Lars Magne Zahl. Foto: Ramirent

– Det er utviklet en klikk- og lei-app som vi foreløpig betegner som «RamiShare». Her kan kundene selv leie maskinen direkte når som helst på døgnet med et klikk eller to. De bestemmer selv når leien starter og slutter, og ved slutten av leieperioden parkerer man bare maskinen i det dedikerte området på selve byggeplassen før de så avslutter leien via appen og faktura for brukt periode sendes ut, sier direktør for CC Rental i Ramirent, Lars Magne Zahl Zahl i meldingen.

– Den største fordelen med det nye systemet er at det er en veldig miljøvennlig og bærekraftig løsning der man nesten har eliminert all utleie-transport inn og ut av byggeplassen og til og fra byggeprosjektet. I tillegg er det både fleksibelt og tids- og kostnadsbesparende for kundene som kun betaler for den perioden de leier maskinen og ikke når den ikke er i bruk.Her er maskinene tilgjengelige når de trenger de, og det er ikke behov for like mange maskiner til å gjøre jobben som før da flere vil dele på det samme utstyret, utdyper Zahl, som påpeker at det er godt fornøyd med testperioden.

Løsningen er levert av det nederlandske teknologiselskapet Irdeto.