Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB

Skal levere parkmaskiner til Oslo kommune

Optimera har blitt tildelt førsteplassen i en anbudskonkurranse om å levere forskjellige typer parkmaskiner til Oslo kommune de neste årene.

– Vi er selvsagt svært fornøyde med at en så grønn by, som har vært kåret til Europas miljøhovedstad, nå velger batteridrevet parkverktøy fra oss med null utslipp. Dette er bra for Oslos innbyggere som kan nyte byens mange grønne lunger uten støy og utslipp fra bensindrevne verktøy. Det er bra for miljøet og det er bra for våre egne ambisiøse bærekraftmål, sier konseptdirektør for Montasjeutstyr i Optimera, May-Nina Alstad, i en pressemelding.

Oslo kommune skal bytte ut en stor andel fossildrevne maskiner med utslippsfrie, og den parallelle delkontrakten som er inngått med Optimera og Grønvold Maskinservice, har en anslått verdi på 30 millioner kroner over to faste år og 1+1 valgfrie opsjonsår.

Optimera skal levere både batteridrevne hekksakser, løvblåsere, ryddesager og kjedesager til kommunen. El-drevne gressklippere var også konkurranseutsatt i en egen delkontrakt spesifikt for dette.

Verksted for kontrakten mellom Oslo kommune og Optimera vil ifølge Alstad være Optimeras spesialistbutikk Montasjeutstyr avdeling Hansen & Krogh.

May-Nina Alstad, konseptdirektør, Montasjeutstyr i Optimera. Foto: Optimera
May-Nina Alstad, konseptdirektør, Montasjeutstyr i Optimera. Foto: Optimera