Skaff sommerjobber

I en periode hvor mange bedrifter nedbemanner, er det selvsagt også vanskeligere å skaffe mange av studentene og skolelevene våre sommerjobber. Vi synes dette er trist og leit. Vi ber derfor om at alle prøver å finne løsninger slik at flest mulig av våre studenter som jobber med bygg- og anleggsfag, kan få en relevant sommerjobb. Det må selvsagt være en sommerjobb som også har et faglig innhold, men det viktigste er at studentene får komme til en levende bedrift og at de kan være med på prosjekter.

Forrige gang vi slet med å finne sommerjobber, var på slutten av 1980-tallet og på begynnelsen av 1990-tallet. Da forsvant mer enn 60 000 arbeidsplasser fra byggenæringen. Mye kunnskap ble borte. Det verste er kanskje at vi mistet fem årskull. Det ble rett og slett ikke rekruttert folk i en periode - og det har byggenæringen siden betalt mye for.

Vi håper dette ikke skjer i dag. Det er mange entusiastiske og lærevillige ungdommer som satser på byggenæringen - og da er det viktig at byggenæringen også gir disse folkene en sjanse til å vise hva de kan. For mange bedrifter har dette vært en billig måte å rekruttere fagfolk på. Man merker fort hvilke personer som kan ha en fremtid i bedriften. Ofte handler det mye om "kjemi".