Fagsjef for betongrehabilitering Per Rismark (til venstre) og prosjektgruppesjef Erik Daleng i Sika Norge.Administrerende direktør Timo Ascherl (til venstre) og teknisk fagansvarlig Martin Dietler i Beeck.Administrerende direktør Timo Ascherl i BeeckTeknisk fagansvarlig Martin Dietler i Beeck.Administrerende direktør Timo Ascherl i BeeckPotassiumsilikat er en krystall laget av kvartssand og potassiumkarbonat. Resultatet, ofte kalt vannglass, er et vannløselig bindemiddel.Fargeprøver og faglig påfyll under fagdagen hos Sika.Fargeprøver og faglig påfyll under fagdagen hos Sika.Sjef for Sika Norges nye prosjektgruppe , Erik Daleng.

Sika arrangerte fasadefagdag: - Mange fasader ødelegges

Sika arrangerte denne uken fagdag om overflatebehandling av mur og fasade sammen med silikatmalingsprodusent Beeck og innehaver av det norske Beeck-agenturet, BC Produkter.

Både håndverkere, byggherrer og rådgivere var på plass for å få med seg Sikas fagdag om silikatbehandling av mur og fasade denne uken. Med seg hadde den internasjonale byggevaregiganten samarbeidspartner Beeck og deres norske formidler BC Produkter.

– Vi ønsker å sette fokus på fasade- og murverksoverflatebehandling. Vi har jobbet med Beeck i mange år, men det har vært et produkt som har ligget litt ved siden av det vi har selv. Vi har ikke agenturet, men vi har eneretten på salget av Beeck i Norge og valgt å sette fokus på dette nå for å opplyse markedet om at det finnes et silikatprodukt som vi har muligheten til å levere, sammen med det totale fasade- og rehabiliteringsprogrammet hvor vi sitter på egen merkevare, sier sjef for Sika Norges nye prosjektgruppe , Erik Daleng, til Byggeindustrien.

Daleng mener kunnskapsnivået rundt overflatebehandling er svært variabelt i Norge.

– Ofte får man konflikt mellom ønskene, prisen, utførende og ikke minst kompetansen. Det er utrolig mange fasader som er ødelagt av feilbruk av produkter opp igjennom tidene. Vi ser en helt klar bedring nå, men det er fortsatt en hel del å gå på, sier han.

Mineralsk mersmak

Med fagdagen denne uken og med innføring av gode produkter til næringen, håper Daleng at Sika kan være med på å løfte nivået på overflatebehandling i Norge.

– Vi ønsker å være mer til stede ute i markedet og gi input der hvor vi har erfaring og kunnskap. Dette kan være gjennom kurs og opplæring eller bare generell informasjon, forteller Daleng.

– Vi skulle blant annet ønske at flere arkitekter så mulighetene som ligger her, supplerer fagsjef for betongrehabilitering i Sika Norge, Per Rismark.

Han røper at dette ikke blir siste fagdag de arrangerer om temaet.

Rismark orienterte om flere av Sikas in-house-produkter for overflatebehandling under denne ukens fagdag, og med seg hadde han teknisk fagansvarlig Martin Dietler og administrerende direktør Timo Ascherl i Beeck.

Historisk holdbart

Dietler og Ascherl orienterte om silikatmalingen de leverer, og fortalte blant annet om bindemidlet i disse vannløselige og løsemiddelfrie produktene. Her ble kursdeltakerne gjort kjent med silikatmaling fra mulighetene for bruk og ned til det helt kjemiske nivået og bindemiddelet potassiumsilikat.

– Begge disse selskapene er over 100 år gamle, så produktene deres har en holdbarhet som er dokumentert gjennom lang tid, sier Rismark.

Under fagdagen supplerte Rismark Beecks innlegg om silikatbaserte produkter med Sikas egne produkter for overflatebehandling, da med spesielt fokus på betong. BC Produkter orienterte om mineralske løsninger i et norsk perspektiv, både historisk og praktisk.