Tveten Ungdomsskole. Illustrasjon: HR Prosjekt

Seltor bygger ungdomsskole i Porsgrunn

Seltor AS har signert totalentreprisekontrakt på bygging av nye Tveten Ungdomsskole i Porsgrunn.

Skolen skal bli et foregangsbygg innenfor miljø- og klima med høye og tydelige miljøambisjoner, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Prosjektet omfatter rivning av eksisterende skole og etablering av ny ungdomsskole på 4.500 kvadratmeter, og kontraktssummen er på 123 millioner kroner uten merverdiavgift. Det skal også bygges ny adkomst og vei, samt etablering av utomhus arealer og landskap.

Skolen, som ligger på Eidanger i Porsgrunn, skal klassifiseres som et BREEAM-Excellent sertifisert bygg, innfri passivhusstandard samt prosjekteres som et nullutslippsbygg (ZEB-OM). Det skal benyttes massivtre som bærekonstruksjon i yttervegger og dekker, opplyser Seltor. Rambøll er for øvrig både rådgiver og arkitekt.

- Ved å bygge Nye Tveten Ungdomsskole bidrar Porsgrunn Kommune aktivt til å redusere klimagassutslippet og Seltor AS er svært stolt av å bli valgt som leverandør. Vi gleder oss til å komme i gang med et flott, spennende og fremtidsrettet prosjekt, og takker Porsgrunn kommune for tilliten, sier administrerende direktør Stian Råmunddal i Seltor.

Oppstart blir allerede i mai/juni, og prosjektet skal være ferdig desember 2022.