<p>150 tonn med stål utgjør de bærende konstruksjonene til nye Våler kirke (foto: Armec).<br></p><p></p>De høyeste konstruksjonene som er montert nå er 24 meter (foto: Armec).Denne korsarammen skal monteres over klokketårnet (foto: Armec).

Se skjelettet til nye Våler kirke reise seg i stål

På Våler i Hedmark reises nå 24 meter høye stålkonstruksjoner som skal bli skjelettet til nye Våler kirke.

Hele 150 tonn med stålkonstruksjoner fordelt på 275 deler skal være ferdig montert i løpet av mai. Deretter skal bærekonstruksjonene for nye Våler kirke kles inn med tre, skriver nrk.no.

Her kan du se hele innslaget fra NRK Østnytt.

I disse dager foregår monteringen av klokketårnet. Hovedentreprenør er Martin M. Bakken.

– Arbeidet har gått veldig bra. Vi er i rute, og jeg er imponert over det som blir gjort. Dette er artig, sier prosjektleder Steinar Grinden i Marin M. Bakken til nrk.no.

Stålkonstruksjonene har ikke reist lang. De er levert av den lokale stålleverandøren Armec som holder til på Sønsterud i Åsnes, bare et par mil unna byggeplassen.

Hos Armec foregår nå arbeidet med den 5,2 meter ganger 5,2 meter store korsarammen som skal monteres over klokketårnet.

─ For at den skal kunne fraktes til byggeplassen må den kjøres om natta med politieskorte, forklarer daglig leder Jørn Rismoen i Armec til NRK.

Verdien av den totale stålleveransen til nye Våler kirke er nærmere fem millioner kroner.

Det er nå fem år siden Våler kirke brant ned til grunnen. Om vel ett år skal den nye kirka stå klar til innvielse.

Prislappen for det nye kirkebygget er ifølge nrk.no 62 millioner kroner. Av dette beløpet er 34 millioner kroner er forsikringsutbetaling, 22 millioner kroner skal lånes med kommunal garanti mens 5,8 millioner kroner kommer fra gaver og dugnad.

Nysgjerrig på hvordan den nye kirken blir seende ut? Ta en titt her.