Se Norges største innendørs hage bli til

110 anleggsgartnere, lærlinger og elever jobbet i 3500 timer for å få ferdig det store hageanlegget til Naml på Hagemessen. Her kan du se prosessen fra start til mål. (Video)

Årets Hagemesse satte ny publikumsrekord, med 18.000 besøkende. Ett av trekkplastrene var den 1,5 mål store hagen bygget av proffe anleggsgartnere, lærlinger og elever.

Her er noen fakta om hageprosjektet, som gikk i regi av Naml region øst (Norske anleggsgartnere - miljø og landskapsentreprenører)

Størrelse: 1500 kvadratmeter
Verdi: 5 millioner kroner
Tidsbruk: 3500 arbeidstimer
Arbeidskraft: 110 personer, hvorav 80 elever og lærlinger
Maskiner: 3 hjullastere, 1 gravemaskin, lastebiler
Materialer, masser og vann: 900 tonn granitt, betong, plen, planter, trær og løsmasser, 100 tonn vann. 4000 kvm plast for å beskytte betonggulvet og de ferdige elementene underveis i prosessen
Grønt: 7000 blomster, 2000 lignoser/planter, 30 trær
Deltakere: Seks medlemsbedrifter i Naml region øst (Hagespesialisten, ABT Anleggsgartner, Anleggsgartner Arnesen, Kreativt landskap, Vestfjorden entreprenør, Utereom), fire videregående skoler med anleggsgartnerlinjer (Hvam vgs, Sønsterud vgs, Kalnes, vgs, Kjelle vgs), Senter for opplærings i anleggsgartnerfaget samt en rekke samarbeidspartnere/sponsorer som har bidratt med materialer, planter, maskiner og utstyr.

I Byggeindustrien nr 7, som har utgivelse torsdag 30. april, kan du lese mer om hageprosjektet som rekrutteringsarena for anleggsgartnerfaget, hvor vi har intervjuet to av de unge hagebyggerne og prosjektleder for Naml-hagen, Torgeir Koteng i Hagespesialisten.