Vidar Eikeset, administrerende direktør i Glassolutions i Norge og Sverige. Foto: Glass og Fasadeforeningen

Saint-Gobain har solgt Glassolutions Norge og Sverige

Saint-Gobain har solgt Glassolutions Norge og Sverige til det svenske investeringsselskapet Mimir Invest AB.

Det skriver Glass og Fasadeforeningen i en pressemelding fredag morgen.

Vidar Eikeset fortsetter som leder for virksomhetene, heter det i meldingen.

– Våre nye eiere har også inngått en franchiseavtale med Saint-Gobain som betyr at vi skal fortsette utviklingen av merkevaren Glassolutions og samtidig ha en lokal tilstedeværelse i de to landene, sier Eikeset.

Vidar Eikeset tiltrådte 2. januar i 2018 som ny administrerende direktør i Saint-Gobain Bøckmann AS, og som en del av prosessen ble alle enhetene i Saint-Gobain Bøckmann samlet under navnet Glassolutions Norway AS. I fjor sommer fikk han også lederansvaret for Glassolutions i Sverige. Glassolutions Norge og Sverige produserer og distribuerer glassprodukter med en årlig omsetning på rundt 35 millioner euro, og sysselsetter omtrent 170 personer, heter det i pressemeldingen.

– Våre selskaper har en lang historie i både Sverige og Norge. Vi er derfor glade for at vi fant en eier med skandinavisk forankring. I Mimir har vi funnet en riktig partner for å utvikle Glassolutions Norge og Sverige utenfor Saint-Gobain-gruppen. Mimir tilfører ytterligere ressurser og har erfaren kompetanse fra byggematerialer og mange andre bransjer, sier Eikeset.

Vidar Eikeset skal selv inn på eiersiden i bedriften, heter det i pressemeldingen.

– Jeg har stor tro på vårt nye konsept. Derfor går jeg inn på eiersiden i bedriften. Det ligger fortsatt et uforløst potensial i våre produkter til det norske og svenske markedet, sier han.

Glassolutions Norway AS har i dag virksomhet i Oslo, Fredrikstad og Sauda. I løpet av våren skal det, ifølge pressemeldingen, også etableres et nytt servicesenter i på Øra i Fredrikstad. Driften med proffbutikk, lager og administrasjon i Oslo forblir uendret, skriver Glass og Fasadeforeningen.

Produksjon vil finne sted i Emmaboda og Sauda. I Emmaboda er den tidligere produksjonslinjen for brannglass oppgradert og tilpasset for isolerglassproduksjon. I Sauda vil det også komme investeringer i oppgradering av utstyr, heter det i pressemeldingen.