Rørleggere i ny kjede

Etter sammenslåinger i høst har landets største rørleggerkjede Varme & Bad nå mer enn 200 medlemsbedrifter over hele landet.

- Vi håper kundene vil merke endringer raskt, med økt profesjonalisering og enda bedre service, sier påtroppende kjedeleder Øystein Kjellsen.

Varme & Bad har lenge vært en stor kjede i privatmarkedet og den eneste landsdekkende kjeden for bedriftsmarkedet.

Etter innlemmingen av rørleggerkjeden VVS+ og en rekke andre rørleggerbedrifter, blir kjeden den desidert største i landet.

Økt kompetanse

- I andre bransjer, som for eksempel dagligvare, har kjedetilknytning blitt avgjørende for å overleve. På grunn av god ordretilgang har det vært enkelt å klare seg godt som rørlegger, men bedriftene må stå rustet til den dagen nedgangstidene kommer, sier Kjellsen.

Han sier det viktigste rørleggerne kan satse på fremover, er å øke sin kompetanse og bli enda bedre på service til kundene.

- Vi bygger opp et eget kompetansesenter i vinter, slik at rørleggerne våre alltid skal være på høyden innen ny teknologi. I dag gjør kundene selv så mange undersøkelser på internett at de på mange måter blir en likeverdig partner, og de vet ofte akkurat hvilke løsninger de ønsker.

På grunn av ny teknologi og nye produkter, er det viktig for rørleggerne å hele tiden være oppdatert, bli utfordret og kunne ta imot faglig påfyll. Stadig nye sertifiseringer er en nødvendighet for å følge med.

Hele landet

Varme & Bad vil være representert over hele landet, med små og store bedrifter, fra enkeltpersonforetak til store bedrifter med over 40 ansatte.

- En stor kjede betyr også gode innkjøpsavtaler, god distribusjon av varer og at kunder kan få tak i rørleggere fra kjeden i både store byer og på mindre steder.

Kjellsen mener at fornøyde kunder er det viktigste å strebe etter.

- Kundene skal oppleve det som et høydepunkt å få rørleggerarbeid gjort. Og man skal kunne stole på kompetansen hos sin rørlegger.

Han tror det kommer til å skje mye spennende innen oppvarming og baderom de neste årene.

- Vi har bare sett begynnelsen av utviklingen innen miljøriktige løsninger i hus og på bad, med vannbåren varme som det fremste eksempel, sier Varme & Bad-sjefen.