Raset førte til at sju boliger med til sammen ni personer måtte evakueres. I tillegg førte det til at flere Vy-busser i en bussgarasje ble innestengt. Foto: Jarl Erik Høvring / Follo brannvesen IKS / NTB scanpix

Rasområdet i Enebakk undersøkt av geologer

Geologer undersøkte søndag rasstedet i Kirkebygda i Enebakk. De ni personene som er evakuert, får ikke flytte hjem igjen før tidligst mandag formiddag.

Geologer og teknikere fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) jobbet søndag med borerigg og tok prøver av grunnforholdene på rasstedet der det rundt 150 meter brede raset gikk natt til lørdag.

– Når det gjelder beboerne som er evakuert fra sine boliger, opprettholdes evakueringen i første omgang fram til en ny vurdering gjøres mandag formiddag, opplyser Enebakk kommune.

Kommunen opplyser at det vil bli gjennomført ytterligere grunnundersøkelser mandag og senere i uka.

Innestengt bussgarasje

Raset førte til at sju boliger med til sammen ni personer måtte evakueres. Ingen personer ble skadd, og det er heller ikke meldt om skader på bygninger.

Raset førte til at en rekke Vy-busser i en bussgarasje ble innestengt. Flere bussruter har derfor blitt innstilt i helgen.

Søndag ga NGI klarsignal til at seks busser som står nærmest fylkesveien, kunne hentes ut, og disse vil bli prioritert til skoletransport.

– Ferdselsforbud

Deler av fylkesvei 120 ble sperret av som følge av raset. Dette skapte store trafikale utfordringer for folk i området, som måtte kjøre en halvannen times omvei via Oslo.

Søndag ettermiddag opplyste Statens vegvesen at veien var åpnet for trafikk igjen.

– Det er fremdeles ferdselsforbud på begge sider av fylkesveien i nærheten av raset, og NGI og Enebakk kommune anmoder publikum på det sterkeste om å holde seg unna dette området, opplyser kommunen.