Det nye Rigg & Drift teamet til Ramirent har kontorer på Ulven i Oslo. Fra venstre Thomas Tangstad, Tom Arne Jahr, Brian Phillips, Jan Holdhus og Arne Karlsen.

Ramirent etablerer ny avdeling

Ramirent Rigg & Drift har etablert seg på Ulven i Oslo.

Ramirents nye avdeling ble etablert på Ulven i januar i år, mens Brian Phillips tiltrådte stillingen som direktør for avdelingen i oktober 2019.

– Da startet jeg arbeidet med å bygge opp teamet, se på strategier og finne ut hvilken vei vi skulle gå. Vi har priset en del anbud for å se an markedet, og for å se hvilken prisstrategi vi skulle bruke. Vi tror det er et marked mot private byggherrer, og å hjelpe med logistikkstyring av byggeplassen. På denne måten kan entreprenøren konsentrere seg om sin kjerneoppgave, nemlig å bygge for byggherren, sier Phillips til Byggeindustrien.

– Billigere å bygge
Han nevner også at med god logistikkstyring, vil HMS øke på byggeplassene.

– Det betyr også at det blir billigere å bygge for byggherren. Vi har tall fra tidligere prosjekter i Sverige som viser dette. Hvis vi reduserer sløsing med 10 prosent, kan vi øke effektiviteten med 20 prosent, som igjen vil gi en økning på 5 prosent på bunnlinjen, sier Phillips.

Rigg & Drift teamet består nå av fem medarbeidere, inkludert Phillips.

To prosjekter i gang
– Akkurat nå konsentrerer vi oss primært om markedene i Oslo, Trøndelag og Sør-Norge. Vi har allerede to prosjekter i gang. Det ene er SUS2023 i Stavanger, hvor vi har levert alle moduler på byggeplassen. Det andre er et prosjekt i Slemmestad i Asker kommune som heter Rortunet, hvor vi måtte etablere et lite, midlertidig kjøpesenter med moduler. Her har vi prosjektert alt av midlertidig løsninger med bruk av moduler mens kjøpesenteret bygges om. Dette gjør at butikkene også i byggetiden kan ha en god omsetning, sier Brian Phillips.