Søren Holm Johansen (fra venstre) og Jens-Peter Saul i Rambøll med Mette Kynne Frandsen og Louis Becker i Henning Larsen. Foto: Matthew James

Rambøll kjøper opp arkitektfirmaet Henning Larsen

Det danske arkitektkontoret Henning Larsen blir en del av Rambøll Gruppen.

Det skriver Rambøll i en pressemelding mandag.

Henning Larsen fortsetter under eget navn, og skal, ifølge meldingen, drive Rambøll Gruppens arbeid med integrerte designløsninger av bærekraftige bygg og byer. Det danske arkitektfirmaet har også kontor i Oslo.

– Arkitektur i dag handler ikke bare om å designe og bygge, men om å løse konkrete utfordringer for mennesker. Vi kaller det det utvidede arkitekturbegrepet hvor vi kombinerer vår design med forskning og kunnskap. Slik har vi arbeidet de siste ti årene. I den nye konstellasjonen med Rambøll får vi tilgang på verdens ledende eksperter, teknologi og digitalisering, som vil utvikle arkitekturen og prosjektene våre på helt nye måter i fremtiden, sier partner Louis Becker i Henning Larsen.

At Henning Larsen nå blir en del av Rambøll Gruppen, beskrives i pressemeldingen som et strategisk skritt for Rambøll. Rådgiverbedriften har ambisjoner om å etablere en global forretningsenhet innen arkitektur med omtrent 800 arkitekter og landskapsarkitekter i løpet av 2020. Avdelingen vil ledes av Henning Larsen-sjef Mette Kynne Frandsen.

– Med Henning Larsen kombinerer vi arkitektur, ingeniørvitenskap, integrert design og sterke digitale løsninger, som setter et positivt bærekraftavtrykk globalt. For Rambøll betyr kjøpet også at vi kan styrke vår dialog med kundene i de tidlige fasene av prosjektene, hvor fokuset er på konsept- og ideutvikling. Slik kan vi bidra til at forutsetningene for bærekraftig design tegnes inn fra begynnelsen. Sammen får vi en unik posisjon i konkurransen om de mest spennende og krevende prosjektene, og øker internasjonaliseringen vår med et tydelig skandinavisk avtrykk, sier Jens-Peter Saul, konsernsjef i Rambøll Gruppen.

Kjøpet trer i kraft 2. januar 2020.