Solcelleanlegg Eqionor. Illustrasjon: Moss Maritime

Rambøll hjelper Equinor med solcellepark til havs

Høsten 2021 skal Equinor teste ut det det første flytende solcelle-anlegget i åpen sjø utenfor Frøya i Trondheim, og har fått med seg Rambøll som rådgiver.

Equinor skal, i samarbeid med det norske teknologiselskapet Moss Maritime, teste ut anlegget i minst ett år i et av de mest værharde områdene langs kysten. Hensikten er derfor ikke å finne ut hvor mye energi anlegget kan levere, men hvor mye værforholdene påvirker anlegget.

Rambøll stiller med ingeniør- og teknisk kompetanse til solcelle-anlegget som vil ha en størrelse på 77 ganger 77 meter, skriver rådgiveren i en pressemelding.

- Vi skal levere tjenester til pilotprosjektet i form av både en konseptsmodningsfase og detaljeringsfase, som innbefatter ingeniørkompetanse innen elektrosystemer, høyspent elektro, solceller, dynamisk analyser og kabler fram til leveranse av solcellepanelene, forteller André Smith, leder for Rambøll Energy Field Development Norge i meldingen.

- Å få bidra på et slikt revolusjonerende prosjekt innenfor fornybar energi er først og fremst veldig motiverende, men er også en fjær i hatten til Rambølls dyktige medarbeidere innenfor energiområdet på tvers av landegrenser. Denne kontrakten er et resultat av godt samarbeid mellom Rambølls eksperter i Norge, Danmark og Tyskland, sier Dag A. Nilsen, Salgsansvarlig i Rambøll Energy Field Development Norge i samme melding.