Emil Eriksrød. Foto: Max Emanuelson
Emil Eriksrød. Foto: Max Emanuelson

R8 Group blir til Rising

R8 Group blir til Rising for å tydeliggjøre skillet mellom R8 Group og R8 Property.

– Jeg kunne aldri sett for meg at selskapet jeg startet i 2010 skulle bli til et økosystem med eierandeler i selskaper innenfor eiendom, teknologi, mat og servering, og flere andre investeringer, sier eier og gründer Emil Eriksrød i en pressemelding.

– Navnet ble Rising fordi vi tenker det gir assosiasjoner til kommende generasjoner. Vi ser at bedrifter som har et sunt og ambisiøst syn på både egen utvikling og planetens fremtid gjør det godt i sine respektive markeder. Dessuten mener vi navnet speiler våre internasjonale ambisjoner, legger han til.

Selskapet som nå får nytt navn har som uttalt mål å være en pådriver for bærekraftig utvikling innenfor blant annet eiendom, teknologi, og mat og drikke.

Rising har eierskap i over 30 selskaper, deriblant R8 Property med datterselskaper. Øvrige selskaper Rising har eierskap i er bl.a. Alligate, Orbit Technology, Unloc, Qi Space, Mevo, Legentic, For All Mankind, Vitori, Borgestad ASA, Fineart, Pincho Nation, Burglar, Gulating, Strøm Mat & Bar, Jacob & Gabriel, Sjøslag.

– Vi ser at stadig flere av selskapene har ansatte utenfor Norge, og vi vil nok satse mer internasjonalt de kommende årene. Blant annet har selskaper som Orbit og Legentic, hvor jeg sitter som styreleder, samlet ca. 60 ansatte fordelt på kontorer i Finland, Nederland, Romania og Spania. Vi skal følge opp disse investeringene fra Telemark, og hovedkontoret til Rising vil forbli her, understreker Eriksrød i meldingen.