Problemer for Ibsens busker – Skien kommune iverksetter strakstiltak

Det reageres nå på svært dårlig vedlikehold av hagen i den gamle Ibsengården. Skien kommune lover samtidig å iverksette tiltak.

– For tiden er det lite fristende å invitere inn tilskuere i Ibsengården, fordi hagen er meget dårlig vedlikeholdt, skriver Else Marie Skau i Fortidsminneforeningen og Turid Ose Ibsenforbundet, i en klage til Skien kommune, melder Telemarksavisa

De viser til at Ibsengården i Snipetorp bør være en av flere viktige turistattraksjoner i Skien.

Videre påpeker de at det er Skien kommune som har ansvaret for vedlikehold av huset fra 1827. Etter Fortidsminneforeningens og Ibsenforbundets vurdering må det et større arbeid til for å sette hele hagen bak huset i orden.

Klagen har havnet på bordet til kultursjef Guro Honningdal i Skien kommune. Hun roser engasjementet til de to foreningene. Hun gir samtidig klagerne rett i at det ikke ser veldig bra ut i hagen i den gamle gården.

– Men Ibsengården er per i dag ikke åpen for allmennheten. Den fungerer nå som privatbolig for en kunstner. Det er også noe av årsaken til at hagen ikke har vært prioritert, sier kultursjefen.

Videre opplyser hun at det, som et strakstiltak, er avtalt med bygartneren om at det skal tas et tak i hagen allerede nå.