BritanniaBritanniaBritanniaBritanniaBritanniaPowerhouse Brattørkaia. Foto: Ivar KvaalPowerhouse BrattørkaiaPowerhouse BrattørkaiaPowerhouse BrattørkaiaPowerhouse Brattørkaia

Powerhouse og Britannia Hotel kåret til Årets bygg i Trondheimsregionen

Powerhouse og Britannia Hotel ble torsdag kåret til Årets bygg i Trondheimsregionen under Eiendomskonferansen 2019.

Prisen deles ut for 18. gang, og gjelder nye bygg. Prisen deles ut av Norion Næringsmegling, Danske Bank og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Årets konkurranse har vært den tøffeste siden prisen først ble utdelt for 18 år siden. Årets fire kandidater befinner seg i så måte i et meget tøft felt, der alle ville vært potensielle vinnere i et «normalår». I år er det også stor variasjon i bruksområdet for eiendommene, noe som har gjort vurderingen krevende. Eiendomsprisen for 2019 tildeles to likestilte vinnere: Entra for prosjektet «Powerhouse» og E C Dahls Eiendom for «Britannia Hotell».

Om Powerhouse skriver juryen:

«Prosjektet er et resultat av «Powerhouse-alliansen» bestående av Entra, Snøhetta, Skanska, Asplan Viak og ZERO. Bygget er et kontorbygg på 18.00 kvadratmeter. Prosjektet er utviklet med stort fokus på energieffektivitet, og produserer mer enn dobbelt så mye strøm som bygget selv forbruker. I et normalt år vil bygget produsere et overskudd på 280 kWh, tilsvarende behovet til 30 eneboliger. Her kan man f.eks. lade el-bilen fra «egenprodusert» kraft mens man er på jobb. Noe av overskudds-energien benyttes i dag til levering av strøm på den lokale «mikro-gridden» på Brattøra i tillegg til lading av AtBs el-buss. Bygget er i praksis overkvalifisert til sin klassifisering som Energiklasse A og Breeam Outstanding, noe som også bekreftes ved at det ukentlig kommer delegasjoner fra hele verden for å se på de innovative løsningene i bygget.»

Prisen ble mottatt av Leder Trondheim for Entra ASA, Stine Hostad, konsernsjef Sonja Horn og prosjektsjef Nina Eriksen.

Om Britannia Hotell skriver juryen:

«Prosjektet er utviklet av Odd Reitan ved E C Dahls Eiendom. Per Knudsen Arkitektkontor og Metropolis arkitektur og design har stått for arkitekturen, og HENT har vært entreprenør i totalrenoveringen av hotellet som opprinnelig åpnet i 1870. Bygget er på 11.600 kvadratmeter og huser 257 rom/suiter, seks spisesteder, SPA-anlegg og kongressavdeling. Etter nesten tre år med renovering fremstår Britannia Hotell som et fantastisk godt gjennomført prosjekt, der ingen detalj er overlatt til tilfeldighetene. Hotellet er medlem i den meget eksklusive kjeden «The Leading Hotels of the World». Trondheim sentrum har fått tilbake sin storstue i en fornyet og utvidet utgave. De mange serveringsalternativene har forskjellige spennende konsepter, og her er det noe for enhver smak. Totalt sett gjør dette Britannia Hotell til en destinasjon i seg selv, men bidrar også til å heve hele midtbyens attraktivitet.»

Prisen ble mottatt av adm. dir. Svein-Erik Nordbotten og styreleder Ingolv Høyland i E.C. Dahls Eiendom.