Sammen med Tor Arne Midtskogen, John Kjøren og Krister Jacobsen, var også Per Ola Ulseth fra Entra på plass på Ullevål for å motta prisen.

Powerhouse Brattørkaia kåret til årets prosjekt

Onsdag arrangerte Prosjekt Norge sin årlige Prosjektkonferanse, og kåret Powerhouse Brattørkaia til årets prosjekt.

Det var en nærmest fullsatt sal da Prosjekt Norge arrangerte sin 20. Prosjektkonferanse på Ullevaal stadion i Oslo.

Det siste punktet på agendaen var kåringen av årets prosjekt. Årets jury bestod av Kari Sandberg (EBA), Liv Kari Skudal Hansteen (RIF), Glenn Stenberg (Dovre), Elisabeth Varpe Wallem (EY) og Bjørn Andersen (INTNU), og de kåret prosjektet Powerhouse Brattørkaia til årets prosjekt.

I juryens begrunnelse står de blant annet:
«Powerhouse Brattørkaia bemerker seg som et godt prosjekt langs flere dimensjoner. Det har blitt til i et nært samarbeid mellom aktører som har tuftet prosjektet på langsiktig samarbeid, felles erfaring og tillit. Det har vært sentralt for å realisere et teknisk og miljømessig ambisiøst prosjekt. Det er et av få fyrtårnsprosjekter i Norge som er grensesprengende med klima, energi og miljø som premissgivere for design, bygging og drift. I forhold til resultatparametere ble dette teknisk krevende prosjektet fullført på tid, under opprinneligkostnadsestimat og er i praksis 100% utleid med svært positive brukertilbakemeldinger.»

Juryen skriver også i sin begrunnelse at Powerhouse Brattørkaia er et prosjekt som demonstrerer at det er mulig å kombinere høy innovasjonsgrad, kvantesprang innen et byggs miljøavtrykk og overholde de klassiske resultatmålene.

John Kjøren var prosjektleder på Brattørkaia.

– Dette var utrolig artig. Powerhouse Brattørkaia er resultatet av et veldig godt samarbeid med flere aktører, ikke minst Entra som ambisiøs byggherre. Her har vi i Skanska fått bruke vår tekniske kompetanse og miljøkunnskap, og Brattørkaia er nok det morsomste prosjektet jeg har jobbet med. Da er det selvsagt ekstra gøy med priser som dette, sier Kjøren i en pressemelding.

Både John Kjøren og prosjektsjef i Skanska Norge Bygg Midt, Krister Jacobsen, har nå sin kontorplass på Brattørkaia.

– Det er klart det er morsomt å gå på jobb hver dag til et prosjekt som dette. Som regel ser man ikke så mye til prosjektene etter ferdigstillelse, men her får vi virkelig oppleve selv hva vi har skapt. Bygget er en fantastisk arbeidsplass, sier Jacobsen.

Tor Arne Midtskogen. konserndirektør Bygg i Skanska, var også til stedet for å motta prisen.
– Det er klart det er gøy å få anerkjennelse for den flotte jobben som har blitt gjort i dette prosjektet. Det gir mersmak, og vi skal fortsette å utvikle og bygge bygg med grensesprengende og ambisiøse klimamål, sier han.

Sammen med Tor Arne Midtskogen, John Kjøren og Krister Jacobsen, var også Per Ola Ulseth fra Entra på plass på Ullevål for å motta prisen.

Powerhouse Brattørkaia. Foto: Ivar Kvaal