Herkules Park. Arkitekt: Point
Herkules Park. Arkitekt: Point

Peab og Citycon starter byggingen av Herkules Park

Peab Eiendomsutvikling og Citycon har bestemt seg å starte byggingen av bolig prosjektet Herkules Park i Skien.

Herkules Park ligger like ved Herkules Senter i Skien kommune. Ut mot Hjellevannet skal det bygges totalt 85 boliger fordelt på fire leilighetsbygg. Utvikler er Klosterfoss Utvikling AS, som er eiet av Peab Eiendomsutvikling og Citycon. Prosjektets totale salgsareal er på cirka 7.600 kvadratmeter med en samlet investering på cirka 430 millioner kroner, skriver Citycon og Peab i en pressemelding.

Beslutningen om oppstart av byggetrinn 1 er tatt, og det som gjenstår er igangsettingstillatelse fra kommunen. Utvikleren håper på byggestart allerede i august i år.

– Herkules Park er indrefileten på Herkulesområdet. Interessen for prosjektet er stor, og 16 boenheter er solgt. Vi gleder oss nå til å starte byggingen, samtidig som dialogen med interessenter til de øvrige enhetene fortsetter, sier Trond Nygård, prosjektleder i Peab Eiendomsutvikling i meldingen.

Klosterfoss Utvikling AS har i løpet av ti år bygget til sammen 160 leiligheter i Herkulesområdet. Ifølge utviklingsdirektør i Citycon, Fredrik Myhre, har dette gitt nyttige erfaringer som man har tatt med inn i planleggingen av Herkules Park.

– Vi opplever at boligprosjektene i dette området har vært populære og at folk trives. Det er dette vi ønsker å få til ved flere av sentrene våre i hele Norden. Vi ønsker å tilføre lokalmiljøene verdi ved å bygge boliger i forbindelse med sentre som inneholder møteplasser, helsetjenester og handlemuligheter, sier Myhre.

Boligene er tegnet av arkitektkontoret Point. Leilighetene er mellom 67 og 130 kvadratmeter, med ett til fire soverom.