OSU-sjefen Synnøve Lyssand Sandberg midt i Vannkunsten-prosjektet: Katrine Lunke

OSU solgte Bjørvika-leiligheter for 1,78 milliarder

I 2020 solgte Oslo S Utvikling (OSU) leiligheter i Bjørvika for 1,78 milliarder kroner. Det er det beste salgsåret siden 2016.

Til sammen ble det gjort 221 salg. 106 av disse var i Bispevika Nord, som blant annet inkluderer Vannkunsten. 115 ble gjort i Bispevika Syd, i prosjektet Clemenskvartalet. Bare i siste kvartal solgte OSU 85 leiligheter til en verdi av 685 millioner kroner, skriver OSU i en pressemelding.

Administrerende direktør i OSU, Synnøve Lyssand Sandberg, er tilfreds med å ha overvunnet mange av utfordringene.
– Det har vært et krevende år, og vi har måtte tenke mye nytt rundt selve salgsprosessene. Vi var ikke særling optimistiske i mars, og fryktet en full stopp. Vi fikk på plass digitale visninger, og en enda tettere oppfølging via telefon, chat og videomøter, som fungere svært godt. Når vi nå ser tilbake på resultatene, overgår de alle forventninger. Omsetningen for året endte faktisk på 25 prosent mer enn prognosen vi satte før pandemien kom, sier hun i meldingen.

I løpet av året ble 228 leiligheter overlevert fra OSU til boligkjøperne.
– Vi er i praksis utsolgt i det vi kaller Bispevika Nord. Interessen for Vannkunsten har vært helt spesiell. Jeg tror vi har blitt mye hjulpet av at de unike vannboligene nå står ferdig, og at mange ser hvor flott det har blitt. Det er høy arkitektonisk kvalitet, som reflekteres både i form, materialvalg og samspillet med bymiljøet i nabolaget. Salget i Clemenskvartalet har også overgått forventningene våre. Prosjektet er et samarbeid med HAV Eiendom, og skal stå ferdig i 2023. Her har vi har allerede solgt over 40 prosent av alle leilighetene, sier OSU-sjefen.

OSU har nå planlagt å legge ut cirka 200 nye leiligheter i løpet av 2021.

Når Bjørvika er ferdig utbygget vil de være rundt 5000 boliger her, med cirka 10 000 beboere.