Oslo beste norske universitet på internasjonal liste

Universitetet i Oslo er eneste norske institusjon blant de 200 beste i verden, ifølge den nyeste rankingen til Times Higher Education.

Universitetet kommer så vidt inn på topp-200-listen, med en 186. plass, én plass ned fra i fjor, skriver Uniforum.

Karolinska institutet i Stockholm kommer best ut i Norden, og både Finland (Universitetet i Helsinki, 103. plass) og Danmark (Danmarks Tekniske Universitet, 121. plass) slår oss også på den internasjonale rankingen.

– Norske universiteter får rause bevilgninger fra staten, men likevel investerer både Danmark og Finland flere offentlige midler i forskning og høyere utdannelse. Nøkkelen ligger i å investere mest mulig penger i universitetene, enten de er offentlige eller private, svarer Phil Baty på spørsmål om hvordan de norske universitetene kan komme høyere opp på listen. Baty er redaktør i Times Higher Education.

Lenger ned på årets liste finner vi Universitetet i Bergen, som havner i «puljen» 201.-225. plass. NTNU i Trondheim ligger to puljer lenger bak og er et sted mellom 276. og 300. plass, mens Universitetet i Tromsø må ta til takke med en plass mellom 351 og 400.