Oslo Areal kjøper Yara-bygget

Oslo Areal kjøper eiendommen Drammensveien 131 på Skøyen fra aksjonærene i Skøyen Kontorbygg AS

Kontoreiendommen fra 2014 er en fremtidsrettet eiendom tilrettelagt for fremtidens leietakere og med gode miljøkvaliteter (energimerke B). Dette vises også i den miljøvennlige beliggenheten rett ved Norges tredje største kollektivknutepunkt. Arealet er 12.636 kvadratmeter fordelt på sju etasjer med parkeringskjeller og kontorer av høy kvalitet. Eiendommen er i sin helhet utleid til Yara som har denne som sitt hovedkontor.
- Kjøpet bekrefter Oslo Areal sin satsning på kontoreiendommer nær kommunikasjonsknutepunkt i Oslo-området. Vi er også veldig fornøyd med å få en så solid og god leietaker som Yara i vår portefølje, sier Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal AS i en pressemelding.
Skøyen er Oslos mest attraktive kontorområde utenfor CBD i dag, og dette vil bare forsterkes i fremtiden med den planlagte utviklingen som er ønsket av kommunen, med høy områdeutnyttelse og Fornebu-bane.
- Dette er en eiendom med en solid leietaker og med svært høye kvaliteter som vi gjerne skulle eid over en lengre periode. Vi ser og at utviklingen på Skøyen har skutt fart de siste årene, noe som vi tror vil fortsette med uforminsket styrke. Samtidig er investorene fornøyd med å kunne realisere enn god avkastning i eiertiden som har vært i litt over to år, sier Erlend Torsen, partner i NRP Finans.
Advokatfirmaet BAHR har vært juridisk rådgiver for kjøper og Schjødt har vært juridisk rådgiver for kjøper. SPG Corporate har vært transaksjonsrådgiver for selger.
Overtakelse er i fjerde kvartal 2018
- Med dette kjøpet vil Oslo Areal i år øke vår portefølje i de viktige knutepunktene Sandvika, Helsfyr og Skøyen – helt i tråd med vår strategi, uttaler Ingebrigtsen.