Her er den nye Hundegger-sagen på Naglestad. Foto: Optimera

Optimera produserer precut i Sør-Norge

Optimera utvider tilbudet sitt innen prefabrikkerte byggeløsninger. Nå skal de produsere Precut, i tillegg til takstoler, på Naglestad Bruk nordvest for Kristiansand.

– Nylig installerte vi en topp moderne Hundegger-sag som effektivt og presist produserer precut til små og mellomstore prosjekter. På denne måten kan vi produsere både takstoler og precut, og med det levere komplette reisverk i én leveranse til byggmestere og huskjeder, sier Hans-Olav Wetrhus, regionsdirektør sør i Optimera i en pressemelding.

– Sagen er installert og i test- og innkjøringsfase, og de første leveransene har allerede forlatt fabrikken. Sagen vil gå i full produksjon fra 1. november, fortsetter han.

Effektiv fremdrift

Optimera er en totalleverandør av varer, løsninger og tjenester til byggmestere, huskjeder og entreprenører. En viktig satsing for bedriften er produksjon og leveranse av precut, elementer, takstoler, bjelkelag og taksperrer, som går under betegnelsen prefab.

– Prefab sikrer effektiv fremdrift ved at monteringen går raskt og byggene blir tette på få dager. I tillegg fører det til enklere logistikk på byggeplass og redusert avfallsmengde, sier Ståle Sagstuen, direktør i Optimera Byggsystemer.

– Vi har per i dag tilnærmet full produksjon ved alle våre fem anlegg. Investeringen på Naglestad er viktig for å kunne levere på stadig økende etterspørsel i lokalmarkedet, samt at det er et viktig grep i vår vekststrategi, fortsetter Sagstuen.

Miljøgevinster

Han sier prefab kan bidra til økt lønnsomheten og effektivisering, samt miljøgevinster i produksjon og på byggeplass.

– Vi utnytter materialer maksimalt, som betyr minimalt med svinn i produksjon og minimalt med avfall ute på byggeplass. Tid og kostnader på reising av bygg blir vesentlig redusert. Du får også tett bygg raskere, og unngår dermed fukt i konstruksjonen, sier Ståle Sagstuen.