Foto: Oneco

OneCo kjøper Scanmatic Elektro

Industrikonsernet OneCo og det industrielle investeringsselskapet Arendals Fossekompani, gjennom datterselskapet Scanmatic, har inngått en avtale som gjør at OneCo overtar eierskapet av alle aksjene i Scanmatic Elektro.

- Gjennom dette kjøpet vil OneCo-konsernet igjen bli en av de ledende leverandørene av elektrotekniske- og telekomtjenester innen samferdsel. Scanmatic Elektro har en solid posisjon og ordreportefølje i prosjektmarkedet for samferdsel, både innen vei, tunnel og bane. Selskapet har også en dedikert ledelse og en driftskultur, med høy faglig kompetanse og stort engasjement, som passer OneCo godt, sier konsernsjef Marvin Jensen i OneCo i en pressemelding.

Scanmatic Elektro, som ble etablert av Scanmatic AS for åtte år siden, har rundt 100 egne ansatte og en årlig omsetning på rundt 400 millioner kroner. Under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjenning blir Scanmatic Elektro AS en del av OneCo-konsernet.

- Vi er svært fornøyd med at OneCo overtar eierskapet av Scanmatic Elektro. Etter at Arendals Fossekompani etablerte det grønne, digitale teknologiselskapet Volue i mars, hvor Scanmatic – altså Scanmatic Elektros morselskap – inngår, faller Scanmatic Elektro utenfor vårt investeringsunivers. Vi har vært opptatt av å finne en god eier for selskapet, og det har vi nå funnet i OneCo, sier Lars Peder Fensli, finansdirektør i Arendals Fossekompani i meldingen.

- Vi er stolt over å ha etablert og bygget et stort og solid selskap som Scanmatic Elektro. Selskapet har skapt store verdier for eiere og spennende arbeidsplasser for ansatte. Nå fortsetter reisen sammen med OneCo, noe som innebærer nye muligheter og videre industriutvikling, sier Kim Steinsland, styreleder i Scanmatic Elektro og administrerende direktør i Scanmatic.

Aars, som er Møller-familiens holdingselskap, ervervet gjennom investeringsselskapet Katalysator aksjemajoritet i OneCo-konsernet i januar i fjor. Det legges nå til rette for at Scanmatic Elektro blir del av en større industriell satsing fra det familieeide investeringsselskapet.

- Scanmatic Elektro sin strategi har vært å vokse og bli en betydelig nasjonal aktør innen infrastruktur. Ved å bli en del av OneCo-konsernet styrker vi posisjonen vår ytterligere både innenfor vei, tunnel og bane. Sammen med nye eiere, som kjenner bransjen og som arbeider nasjonalt, skal vi videreutvikle selskapet og de produktene og tjenestene vi leverer, sier Are Omdal, daglig leder i Scanmatic Elektro.

OneCo-konsernet vil etter kjøpet av Scanmatic Elektro bestå av rundt 2.900 ansatte og ha en årlig omsetning på rundt fem milliarder kroner. Konsernet leverer tjenester knyttet til elkraft, automasjon, telekom og IT.

Oppkjøpet gjennomføres så snart godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger. Inntil da fortsetter de to selskapene å opptre uavhengig av hverandre.